Σωρηδόν συνεχίζεται η κατάθεση αιτήσεων για υπερχρεωμένα


 
Προσπάθεια συνάντησης με το δήμαρχο Παν. Νίκα έκαναν χθες οι επαγγελματίες που διατηρούν τα δύο ταχυφαγεία- καφέ στη βόρεια πλευρά της κεντρικής πλατείας και τους απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν μέρος του χώρου της για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων. Σκοπός να βρεθεί η «χρυσή τομή» και να αρθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Μάλιστα, για το σκοπό συνέταξαν κι ένα κείμενο, στο οποίο αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας έφτασε στο τέλος της. Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, για τα καταστήματα που βρίσκονται στη θέση του παλαιού “Τριανόν” δεν προβλέπεται παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου επί της πλατείας, παρά το ότι επί χρόνια συνέβαινε το αντίθετο. Είναι αυτονόητο ότι η όλη επιχειρηματική δραστηριότητά μας (ενοίκιο καταστήματος, αριθμός εργαζομένων) είχε καθοριστεί με αυτή την πραγματικότητα.
Με τη νέα μελέτη και τη μη παραχώρηση (ενοικίαση) κοινόχρηστου χώρου ανατρέπεται όλο το επιχειρηματικό μας οικοδόμημα. Κάναμε υπομονή για το χρόνο ανάπλασης, διατηρήσαμε το προσωπικό μας, υποστήκαμε οικονομική ζημιά, με την ελπίδα, την οποία και εσείς μας δώσατε, ότι θα λειτουργήσουμε και πάλι σύμφωνα με το παλαιό καθεστώς, δηλαδή την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου.
Με την υφιστάμενη κρίση είμαστε υποχρεωμένοι, αν δεν αλλάξει η κατάσταση, να απολύσουμε το προσωπικό μας και σταδιακά να οδηγήσουμε σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις μας, σε μια εποχή που η ανεργία είναι καθημερινός βραχνάς. Σημειώνουμε ότι η περιοχή έναντι του παλαιού “Τριανόν” ήταν η πρώτη που έκανε χρήση κοινόχρηστου χώρου επί της πλατείας.
Για τους παραπάνω λόγους αιτούμεθα την πρόκληση συζήτησης του αιτήματός μας σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αποκατασταθεί μια κραυγαλέα αδικία σε βάρος μας και η ιστορική παράδοση. Επίσης, επιβάλλεται η ικανοποίηση του δικαίου αιτήματός μας και για λόγους ίσης μεταχείρισης σε σχέση με τα υπόλοιπα επί της πλατείας καταστήματα».

 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη