Την Κυριακή καθαρίζουμε το Πάρκο του ΟΣΕ…“Let’s Do It”


 
Απαράδεκτες εικόνες στο συγκεκριμένο αθλητικό χώρο
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
*Ζητάμε συγγνώμη για τις συγκεκριμένες εικόνες, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στους χώρους υγιεινής του Σταδίου

 
Απέξω κούκλα – που λέει ο λόγος- και από μέσα πανούκλα. Ή, αν προτιμάτε διαφορετικά, χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας ισχυριζόταν ότι σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό είναι ικανοποιημένος από το έργο της Δημοτικής Αρχής, σ’ αυτή τη δεύτερη θητεία της. Αν έκανε, όμως, μια βόλτα – όχι στην κεντρική πλατεία- αλλά μέχρι το Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας θα ντρεπόταν για την κατάσταση που επικρατεί.
Χθες, μετά από παρότρυνση δημότη που αθλείται καθημερινά στους χώρους του, αλλά και την παρέμβαση στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας του συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Χριστόπουλου, κάναμε μια βόλτα με το φακό του «Θάρρους».
Μάλιστα, μόλις μας είδαν οι άνθρωποι του Σταδίου μάς πληροφόρησαν ότι μόλις ολοκλήρωσε την παρέμβασή του συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας, που καθάρισε το χώρο. Επομένως, περιμέναμε να βρούμε μια κατάσταση, τουλάχιστον, ανεκτή.
Πέσαμε έξω. Η εικόνα του Σταδίου, τουλάχιστον στους χώρους που επισκεφθήκαμε, είναι τραγική και απαράδεκτη.
Πρώτη μας επίσκεψη ήταν οι χώροι υγιεινής, εκεί που κάθε εβδομάδα αθλούνται εκατοντάδες μικρά παιδιά και καθημερινά πολλοί δημότες. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Αν επισκεφθεί το χώρο η Διεύθυνση Υγείας, σίγουρα θα βάλει λουκέτο. Κι όπως μάθαμε, αυτή η εικόνα δεν είναι σπάνια. Αλλά καθημερινή!
Μετά το σοκ με τις τουαλέτες, όλα τα άλλα μας φαίνονταν… πταίσματα. Δεκάδες σπασμένα καθίσματα, σκουπίδια πεταμένα παντού, λακκούβες γεμάτες νερό. Πρόσφατα, δε, εκλάπησαν και κάποια όργανα από το υποτυπώδες γυμναστήριο με βάρη.
Δικαιολογίες για την κατάσταση ψέλλισε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας. Άλλα είχαν συμφωνηθεί, ισχυρίστηκε, με την ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας και άλλα έγιναν. Κάτι είπε δε ότι πρέπει να συμβάλουν, όχι κατ’ ανάγκη οικονομικά, και όσοι χρησιμοποιούν τους αθλητικούς χώρους, αλλά δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε, γιατί στο μυαλό μας ήταν ακόμα αποτυπωμένα όσα είχαμε δει.
Κατά τα άλλα, πάντως, η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει και σχεδιάζει την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού…