Τραγικός θάνατος 8χρονου Αθίγγανου στο Κοπανάκι


Καθημερινό φαινόμενο έχει γίνει πλέον για τους κατοίκους της περιοχής η σύγκρουση οχημάτων στην διασταύρωση των οδών Μακεδονίας με την Θεμιστοκλέους.
Χαρακτηριστικά να σημειώσουμε ότι την Τετάρτη σημειώθηκαν 3 (!!!) συγκρούσεις με υλικές ευτυχώς μόνο ζημίες.
Το “Θ” βρέθηκε στο σημείο και μίλησε με περίοικους για αυτό το αρνητικό ρεκόρ που έχει κερδίσει με διαφορά η γειτονία τους.
 
 
Σταύρος
Τα ποσοστά των τροχαίων που υπάρχουν εδώ είναι πολύ μεγάλα, μέσα στο καλοκαίρι ας πούμε θα δούμε 20 τρακαρίσματα, συνήθως ώρες αιχμής αλλά και μετά τις 12 το βράδυ. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι η νησίδα και έχει Stop, όταν έρχεται ο Αθηναίος στη νησίδα δεν σταματά και γίνεται το τρακάρισμα.
Η λύση είναι τα φανάρια, τουλάχιστον παλλόμενα, το έχουμε πολύ καιρό αυτό αλλά δεν δικαιολογούν κονδύλια.  Είναι έξοδος η Μακεδονίας, οπότε να αλλάξει η σήμανση δε γίνεται.
 
Θεόφιλος
Έχουμε πρόβλημα, συνεχώς γίνονται τρακαρίσματα, αυτοκίνητα, μηχανάκια μέχρι και ασθενοφόρα, στο μαγαζί (Flamingo) οι πελάτες φοβούνται να καθίσουν και ο Δήμος δεν κάνει τίποτα.
Τo Stop από χθες (προχθές) έχει πέσει, το είπαμε στον Αστυνόμο την ώρα του συμβάντος, και εκείνος έδειξε διάθεση να το φτιάξει αμέσως, αλλά τελικά τους απάντησε ότι θα το έφτιαχνε την επόμενη μέρα ο Δήμος και τελικά αν και η ώρα είναι 2 παρά το μεσημέρι ακόμα το Stop είναι κάτω.
Υπάρχει ένα ακόμα Stop ακόμα στο δέντρο που έχουν τοποθετήσει κάτοικοι της γειτονιάς, πριν 3 χρόνια είχαμε αγοράσει  με τον πατέρα μου ένα Stop και το είχαμε βάλει όπως είναι τώρα και τότε κάποιοι είχαν γράψει και οικολόγοι μαζί είχαν πει ότι τραυματίζεται το δέντρο και μας είχαν κατηγορήσει μάλιστα, την ίδια μέρα που το σήμα βγήκε έγινε τροχαίο.
Τουλάχιστον 5 φορές μέχρι σήμερα αυτοκίνητα έχουν κάτσει μέχρι την βιτρίνα του μαγαζιού μου, τα δύο παρτέρια απέξω τα έχουν σπάσει.
Πιστεύω ότι λύση δεν υπάρχει, το ιδανικό θα ήταν τα σαμαράκια, αλλά αυτά έχουν απαγορευθεί, το μάτι της γάτας είναι μια καλή λύση και μπορεί να κάνει κάτι.
Τα φανάρια δεν αποτελούν λύση, ούτε ένα που θα αναβοσβήνει αφού μετά από ένα σημείο το μάτι του οδηγού συνηθίζει και μετά δεν θα δίνει καν σημασία.
Τα φανάρια δεν τα θεωρώ σωστή λύση αφού δεν θα ρυθμιστούν σωστά και θα σχηματίζονται τεράστιες ουρές στην Μακεδονίας, αν ήταν “Έξυπνα” φανάρια όπως υπάρχουν στο εξωτερικό και ρυθμίζονται μόνα τους με βάση την κίνηση τότε να πούμε ναι.
 
Γιάννης
Είμαι στη γειτονία 4 χρόνια, κάθε μήνα έχουμε δύο με τρία τροχαία και συμβαίνουν όλες τις ώρες, όλο αυτό οφείλεται στον κόσμο που δεν προσέχει.
Ένα πράγμα που μπορεί να γίνει αλλά δεν αποτελεί και την λύση, αλλά σίγουρα από αυτό που υπάρχει τώρα  είναι να μπει ένα πορτοκαλί φανάρι που να αναβοσβήνει. 
Το βράδυ τα πράγματα είναι ακόμα πιο επικίνδυνα αφού το σημείο είναι σκοτεινό και δεν είναι αντιληπτή η διασταύρωση.
 
Από το φαρμακείο Δημητρόπουλος
Κάντε κάτι γρήγορα γιατί εδώ κινδυνεύουν και πεζοί, καθημερινά περνά πολύς κόσμος από εδώ και τα αυτοκίνητα πάνε άκοπα.
Χθες το μεσημέρι αν δεν υπήρχε παράβαση και δεν είχε παρκάρει πάνω στη γωνία παράνομα κάποιος  το αμάξι που τράκαρε θα είχε μπει μέσα στο flamingo. Το τροχαίο που έγινε το μεσημέρι ήταν τόσο δυνατό που πιστέψαμε ότι ο άνθρωπος σκοτώθηκε, πρέπει να μπουν φανάρια, εδώ κινδυνεύεις και πεζός αν περνάς.
Όλο το λάθος ξεκινά από την σήμανση του δρόμου, δεν γίνεται σε όλης τις διασταυρώσεις η Θεμιστοκλέους να έχεις προτεραιότητα και ξαφνικά να υπάρχει Stop, έτσι κάποιος που δεν είναι από εδώ και περνά 5 διασταυρώσεις με προτεραιότητα, δεν μπορεί στην 6η να καταλάβει ότι υπάρχει Stop και αν τύχει να μην περνά αμάξι στην Μακεδονίας τότε νομίζει ότι έχει προτεραιότητα και περνά άκοπα.
Η λύση είναι να μπει φανάρι ή το πιο εύκολο που  χρησιμοποιούν στην Ευρώπη είναι τα μάτια γάτας, και αφού ο οδηγός θα νοιώθει δονήσεις αναγκαστικά θα καταλαβαίνει ότι κάτι συμβαίνει.
Το φανάρι δεν μπορεί να μπει με την λογική ότι δεν είναι όλες τις ώρες ίδια κατάσταση, δηλαδή θα μποτιλιάρει ο δρόμος αφού στο φανάρι στο τέρμα της Μακεδονίας υπάρχει Stop πριν το φανάρι.
 
Μαρία
Έγιναν και την Τετάρτη τα συνηθισμένα τρακαρίσματα, για εμάς εδώ δυστυχώς έχουν γίνει συνήθεια, όταν μάλιστα γυρνώ στο μαγαζί μου λένε ” πάλι τράκαραν όταν έλειπες”.
Στο παρά τρίχα έχουν φθάσει για να μπουν ολόκληρα αυτοκίνητα μέσα στο μαγαζί, αν δείτε την γωνία του μαγαζιού, όπως και απέναντι, είναι γεμάτα σημάδια από αυτοκίνητα που έχουν πέσει πάνω.
Το μόνο ευχάριστο είναι ότι δεν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές μέχρι σήμερα, αν και είναι θέμα τύχης, για παράδειγμα  η γυναίκα του Φαρμακοποιού πριν μερικά δευτερόλεπτα είχε μπει μέσα στο φαρμακείο και γλίτωσε. 
 
Κατάστημα Αγγελάκος
Έχουμε συχνά ατυχήματα εδώ, την Τετάρτη είχαμε τρία, το πρόβλημα είναι ότι οι οδηγοί που ανεβοκατεβαίνουν την Θεμιστοκλέους δεν βλέπον το Stop, ενώ όποιος κινείται στην Μακεδονίας ξέρει ότι έχει προτεραιότητα και κινείται ήσυχος. 
Το τι μπορεί να γίνει είναι ένα μεγάλο θέμα και πραγματικά δεν ξέρουμε τι μπορεί να γίνει, ίσως λύση είναι το φανάρι, αλλά δε νομίζουμε ότι θα έβαζαν φανάρι εδώ.
Πάντως το πρόβλημα για εμάς είναι αλλού, ας πάνε πρώτα να βάλουν σαμαρακια μπροστά στα σχολεία που περνάνε μαλλιά κουβάρια,  αφήνουν γονείς τα παιδία τους και φεύγουνε με 100 χιλιόμετρα. Ας φτιάξουν λοιπόν πρώτα τα σχολεία και φτιάχνουν μετά την Μακεδονίας, Όπου και να πάτε στον κόσμο υπάρχουν σαμαράκια, έτσι θα αναγκαστεί ο άλλος να κόψει ταχύτητα και τελειώνει η ιστορία. το σαμαράκι δεν σκοτώνει.
Είναι αδιανόητο να πηγαίνεις με 80 χλμ μέσα στην πόλη, αν πας με όσα λέει ο κώδικας δεν σκοτώνεται κανείς.
 
Παναγιώτης Μπαμπαρούτσης