DIVINO


Ο Δήμος Καλαμάτας δεν πληρώνει 18.000 ευρώ για να συνδεθεί το σχολικό συγκρότημα με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Καλά τα έργα βιτρίνας και οι πετυχημένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, αλλά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας θα πρέπει να κάνει κάτι ουσιαστικό και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης. Άλλωστε, βρίσκεται στο τιμόνι του Δήμου Καλαμάτας από το 2007 και δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για ολιγωρίες.
Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες του «Θ», κάτοικοι γύρω από την ευρύτερη περιοχή του Γυμνασίου Παραλίας καταγγέλλουν ότι ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από το σχολικό συγκρότημα, καθώς εδώ και δεκαετίες δεν έχει συνδεθεί με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης της ΔΕΥΑΚ. Αποτέλεσμα, λοιπόν, αυτής της κατάστασης είναι η όποια επεξεργασία των λυμάτων να γίνεται… μέσω βόθρων, με ό,τι συνέπειες έχει αυτό για την περιοχή.
Το εξοργιστικότερο όλων είναι ότι το συγκεκριμένο σοβαρό πρόβλημα θα είχε λυθεί, εάν ο Δήμος Καλαμάτας έδινε 18.000 ευρώ για να συνδεθεί το Γυμνάσιο με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης, πράγμα που δεν έχει κάνει. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ το θέμα είναι γνωστό, αλλά δεν μπορεί να παρέμβει, εάν δεν πληρωθεί το κόστος του έργου.
Ο Δήμος, λοιπόν, κάνει ότι δεν καταλαβαίνει το πρόβλημα και αφήνει τους κατοίκους να πίνουν «βρώμικο νερό». Άραγε, με τέτοια λογική, γιατί απαιτεί (σ.σ. έστω και στα λόγια) από τους κατοίκους της Βέργας να πληρώσουν τέλη σύνδεσης για το ίδιο πρόβλημα; Ή, για να κάνουμε κάπως πιο επίκαιρο το ερώτημα, γιατί «κόπτεται» να κάνει έργο εκτός σχεδίου πόλης, νότια του ΒΙΟΠΑ, μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη ΔΕΑΥΚ, και δεν πράττει το ίδιο για την περιοχή του Γυμνασίου Παραλίας;