Έγκριση του Σχεδίου Γενικής Διάταξης για τη Δυτική Παραλία και τον Κορδία


Ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και οι σχολές χορού της πόλης οργανώνουν μεγάλη εκδήλωση, κατά την οποία δεκάδες ζευγάρια από όλη την Πελοπόννησο και την Αθήνα θα χορέψουν αργεντίνικο τάνγκο.

Η εκδήλωση, που ονομάζεται milonga στη γλώσσα του tango, θα γίνει αύριο Παρασκευή, 10 Μαΐου, στις 21.00, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Μάλιστα, για την καλύτερη προετοιμασία όσων θέλουν να συμμετάσχουν, οργανώθηκε προχθές, στο κλειστό γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου, δωρεάν σεμινάριο εκμάθησης tango από καθηγητές των σχολών χορού. Το δε ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, καθώς προσήλθαν περίπου 70 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων για πρώτη φορά δοκίμαζαν τις ικανότητές τους στο συγκεκριμένο είδος χορού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι, κάλεσε τους κατοίκους της Καλαμάτας, ιδιαίτερα τους νέους, να παραστούν στην εκδήλωση, με την οποία σημείωσε ότι παραδίδεται και επίσημα σε χρήση η κεντρική πλατεία μετά την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης.

Επίσης, τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Δήμος αποσκοπεί στην τουριστική προβολή της Καλαμάτας, αλλά και στην υποστήριξη της φήμης της ως πόλης του χορού. Ο δήμαρχος μίλησε και για τις σχολές χορού της Καλαμάτας που διδάσκουν αργεντίνικο τάγκο, τονίζοντας ότι κάνουν σοβαρή δουλειά.

Για την εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος της «Φάρις», Νίκος Μπασακίδης, που εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους τη στηρίζουν. Τόνισε δε, ότι θα είναι μια εκδήλωση μουσικής, χορού και γεύσεων από την Αργεντινή.

Για όσα θα γίνουν αύριο το βράδυ μίλησαν και οι Μαρία Σκαφιδά, Θωμάς Παλάντζας και Γιάννης Χατζηγιαννόπουλος, από τις σχολές Vive bailando, Cance Flame και Dance Studio Μαρία Λαδά αντίστοιχα.