Έστειλαν το μήνυμα οι ποδοσφαιριστές και περιμένουν τον Γιώργο Ράλλη

Έστειλαν το μήνυμα οι ποδοσφαιριστές και περιμένουν τον Γιώργο Ράλλη

Σε 12 μήνες φυλάκισης με 2ετή αναστολή για έκθεση τεσσάρων ανηλίκων σε κίνδυνο καταδικάσθηκε χθες αργά το μεσημέρι από το Μονομελές Αυτόφωρο η μητέρα που το μεσημέρι της Δευτέρας άφησε τα παιδιά της στην είσοδο της Αστυνομίας.
Η ίδια εξήγησε στο δικαστήριο πως κίνητρό της δεν ήταν σε καμία περίπτωση  η εγκατάλειψή τους, αλλά πρωτίστως ο συνετισμός τους, καθώς νωρίτερα είχε ανακαλύψει πως τα τρία μικρότερα είχαν πάρει από την τσάντα φίλης της ένα κινητό τηλέφωνο, και δευτερευόντως για να αναγκάσει τον πατέρα τους που δεν έχει επαφή μαζί τους να αναλάβει τις ευθύνες του.
Χθες επανέλαβε ότι ήταν λάθος αυτό που έκανε και πως αγαπάει τα παιδιά της.
 
Τα άφησε
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ η μητέρα συνελήφθη χθες το πρωί. Τα τρία μικρότερα παιδιά 9, 11 και 12 ετών, παραμένουν στο νοσοκομείο από εκείνη την ημέρα για φροντίδα, ενώ το μεγαλύτερο, 13 ετών, έχει επιστρέψει στη μητέρα του.
Χθες το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας, η οποία την παρέπεμψε στο αυτόφωρο. Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού, όπως τονίστηκε στο Αυτόφωρο, η μητέρα έφτασε με το αυτοκίνητό της έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση, κατέβασε τα παιδιά και έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Μάλιστα, ανέφερε ότι η μητέρα τους φώναξε «εγώ τα εγκαταλείπω, πάρτε τον πατέρα τους».
Στην απολογία της η μητέρα παραδέχθηκε πως ήταν λάθος αυτό που έκανε, πάνω σε μια στιγμή πανικού. Εξήγησε στο δικαστήριο πως φιλοξενούσε στο σπίτι φίλη. Αφού έφυγε τη Δευτέρα, τα μικρά παιδιά αποκάλυψαν πως από την τσάντα της είχαν πάρει το κινητό της τηλέφωνο.
 
«Φοβήθηκα μη γίνουν κλέφτες» 
«Δεν μπορούσα να το δεχτώ αυτό. Τα μεγαλώνω μόνη μου. Δεν ήθελα να τα εγκαταλείψω. Να τα συνετίσω και να τα φοβίσω ήθελα. Μια στιγμή τρέλας ήταν, γιατί φοβήθηκα μην το ξανακάνουν κάποια στιγμή και γίνουν κλέφτες. Ο πατέρας του είναι απών. Θα γυρνούσα. Πριν τα πάω, κάλεσα το 100 και τους είπα σας φέρνω τέσσερα παιδάκια. Όντως είπα τα εγκαταλείπω, να πάρουν τον πατέρα τους, μπας και νοιασθεί. Δεν το εννοούσα όμως. Αν ήταν έτσι δε θα ξαναγυρνούσα, θα είχα φύγει. Το ξέρω, έπρεπε να βρω άλλη λύση. Το ξέρω ότι ήταν λάθος, ήμουν απαράδεκτη. Και δεν έφυγα, ακριβώς πίσω από την Αστυνομία ήμουν, και κοιτούσα να δω τι θα κάνουν οι αστυνομικοί. Έχω πολύ καλή σχέση με τα παιδιά μου, αλλά τα τρία μικρά είναι πολύ ζωηρά», τόνισε η μητέρα στην απολογία της.
Όταν, μάλιστα, η εισαγγελέας Έδρας τη ρώτησε τι θα γινόταν, αν την ώρα που άφησε τα παιδιά μπροστά στην Αστυνομία, κάποιο προσπαθούσε να την ακολουθήσει και το χτυπούσε με το αυτοκίνητό της ή πεταγόταν στο δρόμο, απάντησε: «Τότε δε θα ζούσα ούτε εγώ τώρα».
Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρευρέθησαν και εκπρόσωποι κοινωνικών υπηρεσιών και οργάνων, οι οποίες διαβεβαίωναν πως πράγματι η μητέρα αγαπά και φροντίζει τα παιδιά της, αλλά έχει στιγμές έκρηξης που πρέπει να ελεγχθούν, καθώς τα μικρότερα είναι ιδιαίτερα ατίθασα.
Στην κατάθεση που έχει δώσει στην Αστυνομία ο μεγάλος γιος ανέφερε ότι η μητέρα τους τα φροντίζει και προσπαθεί πάντα για το καλύτερο γι’ αυτά.
Τελικά, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για την έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επιβάλλοντάς της συνολική ποινή 12 μηνών με αναστολή.

Της Βίκυς Βετουλάκη