Ανοιχτός και κλειστός ταυτόχρονα ο δρόμος Ριζόμυλος – Καλαμάτας


ΤΟΥΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΗΜΑ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑΝ!

 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Σε 6 χρόνια φυλάκισης για απάτη με πώληση πολυτελών αυτοκινήτων έχει καταδικασθεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων νεαρός από τη Μεσσηνία που πλέον κατοικεί μόνιμα στη Γερμανία.
Κατά την αρχική εκδίκαση της υπόθεσης ο νεαρός ζήτησε η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, με τη δέσμευση ότι μέχρι την εκδίκαση σε ανώτερο βαθμό θα έχει επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες – θύματά του.
Ωστόσο, χθες η υπόθεση απασχόλησε το Πενταμελές Εφετείο Καλαμάτας, με τους μάρτυρες που κατέθεσαν να λένε πως ακόμα τους χρωστά χρήματα, ενώ κάποιοι ήταν ιδιαίτερα εξαγριωμένοι. Σήμερα το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του για την τύχη του νεαρού.
 
Από Γερμανία
Ο νεαρός κατηγορούμενος διατηρούσε γραφείο μέσω του οποίου έφερνε αυτοκίνητα από τη Γερμανία. Σύμφωνα με την πρώτη μάρτυρα και το γιο της, ο σύζυγός της το 2004 του έδωσε 32.000 ευρώ, προκειμένου να φέρει από τη Γερμανία ένα αυτοκίνητο μάρκας Mercedes. Μετά από καιρό και ενώ το αυτοκίνητο καθυστερούσε και είχαν αρχίσει οι διαμαρτυρίες, τους πήγε στη Λειβαδιά για να το παραλάβουν. Όμως, εκεί είδαν άλλο μοντέλο από αυτό που είχαν παραγγείλει. Στη συνέχεια τους άφησε ένα άλλο αυτοκίνητο για να εξυπηρετηθούν, το οποίο, όπως αποδείχτηκε, ανήκε σε έμπορο στη Γερμανία, ενώ το ίδιο είχε πουλήσει σε άλλα άτομα.
Αμέσως μετά, όπως κατέθεσαν, εξαφανίσθηκε και δεν τους επέστρεψε ποτέ τα χρήματα.
Επόμενο θύμα του νεαρού κατέθεσε ότι του έδωσε 23.800 ευρώ για μια Mercedes και ο κατηγορούμενος του έχει επιστρέψει 7.000 ευρώ. Ενώ σε φίλο του ο κατηγορούμενος έφερε κανονικά αυτοκίνητο, το δικό του δεν ήρθε ποτέ, αν και το είχε δει στο ίντερνετ και πληρώθηκε κανονικά.
 
Με αγγελικό πρόσωπο
Άλλη μια γυναίκα κατέθεσε ότι έδωσε μέσω επιταγών 5.000 ευρώ για την αγορά αυτοκινήτου που της παρουσίασε, αλλά που στην ουσία ανήκε σε έμπορο στη Γερμανία και το είχε δώσει προς εξυπηρέτηση του πρώτου θύματος. Τις δε επιταγές, όπως είπε, έδωσε σε τρίτο, οι οποίες πληρώθηκαν κανονικά από αυτήν. Μάλιστα, τον χαρακτήρισε «απατεώνα με αγγελικό πρόσωπο».
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ζήτησε συγγνώμη, δηλώνοντας πως δεν είχε πρόθεση να εξαπατήσει κανέναν. Τόνισε ότι έκανε πολύ καλή διαχείριση των χρημάτων, αλλά από κάποια στιγμή και μετά έχασε πλήρως τον έλεγχο, καθώς συνέβη ένα ατύχημα με 2 αυτοκίνητα που έφερνε από Γερμανία. Όπως είπε, άλλοι πελάτες του πήραν κανονικά τα αυτοκίνητα που είχαν παραγγείλει και πως προσπαθεί να επιστρέψει όλα τα χρήματα, καθώς υποστήριξε πως τον εξαπάτησαν οι συνεργάτες του στη Γερμανία. Ωστόσο, σε ερωτήσεις δικαστών απάντησε ότι έχει χάσει τα αποδεικτικά κατάθεσης των χρημάτων στους πωλητές των αυτοκινήτων στη Γερμανία, ενώ δεν έχει καταθέσει αγωγή εναντίον  τους.
Λόγω του προχωρημένου της ώρας το δικαστήριο αποφάσισε να εκδώσει σήμερα την απόφαση.