Δήμαρχοι Μεσσηνίας: Είκοσι χρόνια προσπαθειών κινδυνεύουν να τιναχθούν στον αέρα


Να συμμετέχουν ενεργά στην τέχνη προτρέπει τους επισκέπτες της η Costa Navarino μέσα από τη νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου. 
Το νέο project “Costa Navarino: Engaging Art” φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.
Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν, να περιηγηθούν, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία με ένα δυναμικό και εναλλακτικό τρόπο.
Η πρώτη έκθεση στο πλαίσιο του “Costa Navarino: Engaging Art” έχει θέμα “60 picks per minute” («60 περάσματα το λεπτό»), την έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και υποστηρίζεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου.
Τέσσερις in-residence καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Παράλληλα, μέσω workshops συνδιαλέγονται με τους επισκέπτες, τους προτρέπουν να λάβουν ενεργά μέρος στη δημιουργία του επόμενου έργου τέχνης που γίνεται in-situ. Κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι το πώς συνδέονται δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πρακτικές, η χειροτεχνία με τη σύγχρονη τέχνη.
Η έκθεση που φιλοξενείται στο Westin Tower δίνει ζωή σε αυτή τη δυναμική καλλιτεχνική αλληλεπίδραση, που εμπνέεται και από το μοναδικό τοπίο. Οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της  λαογραφικής παράδοσης.
Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “60 picks per minute” είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου), Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου) και Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).