Δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο για την Εθνική ομάδα και το Γιώργο Λαζαρίδη!

Δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο για την Εθνική ομάδα και το Γιώργο Λαζαρίδη!

 
Το θέμα των συνδέσεων με τον αγωγό αποχέτευσης ακαθάρτων στη Βέργα και τη Μικρή Μαντίνεια ήταν ένα από αυτά που κυριάρχησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Η συζήτηση ξεκίνησε μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας. Όπως τόνισε, το καλοκαίρι βρίσκεται προ των πυλών, ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή μας αναμένεται να είναι αυξημένος, αλλά η Δημοτική Αρχή δεν έχει πάρει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για την αντιμετώπιση του προβλήματος των οσμών από τον αγωγό, φαινόμενο ιδιαίτερα έντονο στη Βέργα.  
Στη συνέχεια, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Ι. Χριστόπουλος, συμπλήρωσε: «Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις, από την έναρξη της θητείας, δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού μας για την ανάγκη σύνδεσης των κατοικιών και καταστημάτων με το δίκτυο ακαθάρτων της  ΔΕΥΑΚ, από το ξενοδοχείο “Φωτεινή”  έως τις Κιτριές, η Δημοτική Αρχή, για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους, έχει ρόλο παρατηρητή της απαράδεκτης αυτής κατάστασης. Να σημειωθεί πως το έργο έχει ολοκληρωθεί από τις 4-6-2008 και ανήλθε στα 3.095.446 ευρώ.
Σε ερώτηση που καταθέσαμε με τον κ. Φαββατά (σ.σ. επίσης δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας), στις 11-9-2012, η υπηρεσία μάς απάντησε πως πολλά ακίνητα, παρότι έχουν τη δυνατότητα, δεν έχουν συνδεθεί.
Ερωτάται η Δημοτική Αρχή,  επιτέλους θα αναλάβει τις ευθύνες της και θα προχωρήσει στην επίλυση αυτού του ζητήματος, που, πέρα από την αισθητική και την προσέλκυση επισκεπτών, αφορά και στην υγεία των κατοίκων;
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας έχουν συνδεθεί και χρεώνονται με τέλος χρήσης υπονόμων 385 ακίνητα (διαμερίσματα ή ακίνητα) και στην Τοπική Κοινότητα Μ. Μαντίνειας 286 ακίνητα. Επίσης, η ΔΕΥΑΚ έχει επιβάλει τέλος χρήσης υπονόμων σε 122 ακίνητα στη Βέργα και 41 στη Μικρή Μαντίνεια, τα οποία δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης ενώ έχουν αυτή τη δυνατότητα».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιχείρησης, Α. Καραγιάννης, διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε και ο Μεσσηνιακός Κόλπος να είναι πεντακάθαρος αλλά και να μην υπάρξουν προβλήματα στη Βέργα, αφού στη Μ. Μαντίνεια δεν υφίσταται θέμα.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη