Επιβεβαίωσε ο Μαργέλης το ενδιαφέρον του για το Δήμο Καλαμάτας!


Ένα από τα έργα του ”Skitsofrenis”, κατά κόσμο Κώστα Λούζη, το οποίο βραβεύτηκε από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters ως μία από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2012, φιλοξενήθηκε τις προηγούμενες ημέρες στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel», με τίτλο ”Junger Mann vor Wandgemαlde in Kalamatta: Sorgen um die jungen Arbeitslosen”, δηλαδή «Νεαρός άνδρας μπροστά από τοιχογραφία στην Καλαμάτα ανησυχεί για τους νέους ανέργους».
O Skitsofrenis (Κώστας Λούζης) ξεκίνησε να ασχολείται με το graffiti και το street art το 2008, όταν ανέλαβε να περάσει κάποια μηνύματα για την οικολογία και την κοινωνία μέσα από ζωγραφιές στα τσιμεντένια υποστηρίγματα που βρίσκονται στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης.
Έκτοτε ασχολείται πυρετωδώς με την τέχνη του δρόμου πειραματιζόμενος με διάφορα είδη ζωγραφικής. Μέρος της δουλειάς του έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του το γερμανικό περιοδικό Stern, όπως και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Πρόσφατα ο Καλαματιανός καλλιτέχνης μίλησε στο «Θ» για το έργο του. Όπως είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, παίρνει σκηνές από την πραγματικότητα και τις αναπαριστά με τα σπρέι του πάνω σε τοίχους, στην Καλαμάτα και αλλού. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι δοσμένος στην τέχνη του δρόμου. Μια τέχνη που είναι βαθιά παρεξηγημένη και ενίοτε διωκόμενη, αλλά και ειλικρινής, δυνατή και αυθεντική. Και λαϊκή, έστω με έναν τρόπο δυτικόφερνο.

Όπως είχε τονίσει, ξεκίνησε τυχαία το φθινόπωρο του 2008. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθε σε επαφή με το σπρέι και μόλις τελείωσε το project αυτό, έμεινε με το «μικρόβιο» του γκραφίτι να τον κατατρώει.
Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων που πλήττει τη χώρα μας, είχε σημειώσει: «Μπορεί να ακουστεί ειρωνικό, αλλά θα έλεγα ότι με επηρέασε σε θετικό βαθμό και με έκανε καλύτερο. Με έκανε να ξεχωρίσω τα ουσιαστικά από τα περιττά, να επιλέξω τα πραγματικά σημαντικά θέματα με τα οποία αξίζει να ασχοληθώ. Μέσα από την πλύση εγκεφάλου που γίνεται από την τηλεόραση και το ίντερνετ, παρατήρησα τη μέθοδό τους και προσπαθώ να την αντιστρέψω, φτιάχνοντας έναν τρόπο έκφρασης που να “αφυπνίζει”» .

υγ-δείτε στο βίνεο τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο “skitsofrenis” στο Θάρρος 

http://youtu.be/UWwIxqf13hA