Κάθε επίσκεψη στο λιμάνι της Καλαμάτας αποφέρει κατά μ.ο. 99 ευρώ ανά επιβάτη


Της Μαρίας Νίκα
 
Πάνω από 140 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων φαίνεται ότι πλεονάζουν στη Μεσσηνία, σύμφωνα με το νέο υπολογισμό του υπουργείου Παιδείας για τους εκπαιδευτικούς που απαιτούνται. Προχθές οι εκπρόσωποι των καθηγητών πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη σχετική συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Μεσσηνίας, αντιδρώντας στο νέο τρόπο υπολογισμού.
Ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, Βασίλης Γεωργιόπουλος, μιλώντας χθες στο «Θ», έκανε λόγο για έναν τρόπο υπολογισμού των καθηγητών που, πέρα από το δίωρο εργασίας το οποίο προσθέτει στον καθέναν, δίνει και πλασματικά στοιχεία, καθώς θέσεις που καλύπτονται οργανικά, λειτουργικά μένουν ακάλυπτες. Φαίνεται, δηλαδή, ότι έχουν καθηγητή, ενώ δεν έχουν. «Εμείς προειδοποιήσαμε ότι, αν γίνει ο καινούργιος υπολογισμός, το Σεπτέμβρη τα σχολεία δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν» παρατήρησε ο κ. Γεωργιόπουλος.
Φέρνοντας ένα παράδειγμα από τη διαφορά που προκύπτει, ο πρόεδρος της Α΄ ΕΛΜΕ σημείωσε ότι ενώ μέχρι τώρα από τη Μεσσηνία έλειπαν 35 φιλόλογοι, ο καινούργιος υπολογισμός βγάζει ότι περισσεύουν από 5 έως 10. Περίσσευμα, όπως λέει, βγαίνει για όλες τις ειδικότητες και, κυρίως, για τους καθηγητές Πληροφορικής και τους γυμναστές.
Εν τω μεταξύ, χθες σε ρεπορτάζ της «Εφημερίδας των Συντακτών», με τίτλο «Κατασκευάζουν πλεονάζοντες», γινόταν λόγος για εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας με την οποία ζητείται από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να υπολογιστούν τα κενά και το πλεονάζον προσωπικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2013 – 2014. Στο ίδιο ρεπορτάζ υπήρχε αναφορά για 5.000 απολύσεις τα επόμενα δύο χρόνια, 12.000 μετακινήσεις από το Σεπτέμβρη και 10.000 αναπληρωτές που δε θα επαναπροσληφθούν.
 
Συγκέντρωση της Α΄ ΕΛΜΕ
Για απόψε στις 8.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής διαμαρτυρίας που έχει εξαγγείλει η ΟΛΜΕ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.