Καθημερινή βόλτα στους δρόμους της Καλαμάτας με το φακό του «Θάρρους»

Καθημερινή βόλτα  στους δρόμους της Καλαμάτας με το φακό του «Θάρρους»

Μετά από αδράνεια χρόνων, οι ιδιοκτήτες και ενοικιαστές καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καλαμάτα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Για το λόγο αυτό προχθές το απόγευμα, στην παλιά αίθουσα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, συναντήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα και αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην ίδρυση σωματείου.

Το καταστατικό είναι ήδη έτοιμο και το παρουσίασε ο δικηγόρος Γιώργος Γεωργακάκος. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ετέθησαν διάφορα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες, με κυρίαρχο εκείνο των πολλών και εξοντωτικών, σε ορισμένες περιπτώσεις, προστίμων.
Οι επαγγελματίες προσδοκούν ότι μέσα από το Σύλλογό τους θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το ζήτημα των προστίμων, το οποίο θα θέσουν σε επαφές που θα έχουν με τους εκπροσώπους των αρμόδιων αρχών.
Στο παρελθόν είχαν επιχειρηθεί ανάλογες προσπάθειες, αλλά για διάφορους λόγους δεν τελεσφόρησαν. Όπως ειπώθηκε, μεταξύ άλλων, η δημιουργία του Συλλόγου είναι μια αναγκαιότητα της εποχής, δεδομένης της οικονομικής κρίσης, αλλά και των μηνυμάτων για αυξημένη κίνηση τους επόμενους μήνες.
Βέβαια, η συγκεκριμένη κίνηση ξεκίνησε κάπως αργά, δεδομένου ότι η τουριστική περίοδος έχει «ανοίξει», αλλά σημειώθηκε ότι τα προβλήματα δεν αφορούν μόνο κάποια περίοδο, καθώς υπάρχουν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Χαρακτηριστικά οι επαγγελματίες υποστήριξαν ότι ο στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας είναι διττός: αποσκοπεί στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών/ενοικιαστών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην εκπαίδευση των ιδίων και του προσωπικού τους, κάτι που θα τους αποφέρει κέρδη.
Ξεκαθαρίστηκε, δε, ότι η προσπάθεια δεν αφορά μόνο στα καταστήματα που βρίσκονται στην παραλιακή ζώνη, άλλωστε οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση ήταν από διάφορες περιοχές της Καλαμάτας.
Βέβαια, η κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες της Ναυαρίνου με τα εξοντωτικά πρόστιμα που επιβάλλονται από το Λιμεναρχείο, θα μπορούσε να υποθέσει κάποιος ότι υπήρξε η αφορμή για να γίνει ένα ολοκληρωμένο βήμα. Όμως, τονίστηκε ότι εκείνο που ζητούν οι επαγγελματίες είναι να έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση από το νόμο. Ζητούν, δηλαδή, οι όροι του παιχνιδιού να είναι όσο πιο καθαροί γίνεται.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη