Κρατική συνδρομή στους επαγγελματίες της οδού Κολοκοτρώνη ζητεί ο Δήμος


Με ταχείς ρυθμούς προχωρά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας η προκαταρκτική έρευνα για τις συντάξεις «μαϊμού», κυρίως του ΟΓΑ, η οποία ξεκίνησε μετά από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.
Η έρευνα άρχισε από τις λίστες που είχαν αποστείλει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, και οι οποίες αφορούν όσους συνταξιούχους δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες κατά το στάδιο της απογραφής που ζήτησε ο ΟΓΑ, με συνέπεια να υπάρχουν υποψίες ότι κάποια άλλα πρόσωπα (π.χ. συγγενικά των δικαιούχων) μπορεί να τις εισπράττουν παράνομα.
Η Εισαγγελική Αρχή της Καλαμάτας εξετάζει 21 περιπτώσεις ύποπτων συνταξιοδοτήσεων του ΟΓΑ και μία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα, ενώ ήδη υπάρχουν τα πρώτα αποτελέσματα.
Σε μία από τις περιπτώσεις σχηματίσθηκε δικογραφία και στάλθηκε στην Ανάκριση, σε βάρος ανηψιάς η οποία συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της πεθαμένης θείας της. Μάλιστα, το ποσό που συνολικά έχει εισπράξει φαίνεται να ξεπερνά τα 70.000 ευρώ και η κατηγορία είναι απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.
Σε μια δεύτερη περίπτωση, με πολύ μικρότερο ποσό, η Εισαγγελία προχώρησε σε απευθείας κλήση στο κατηγορητήριο για απάτη, κατά γιου που είχε αποσιωπήσει το θάνατο του πατέρα του και συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη. Στην περίπτωση αυτή το ποσό είναι περίπου 30.000 ευρώ.
Β.Β.