Κωνσταντίνα Χρονοπούλου


Κάλεσμα στην κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα τους απηύθυναν το βράδυ οι εκπαιδευτικοί από την κεντρική πλατεία Καλαμάτας, όπου πραγματοποιήθηκε ενωτικό συλλαλητήριο από την Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, στο οποίο συμμετείχαν η Β΄ΕΛΜΕ και το ΠΑΜΕ, που ξεκίνησε με προσυγκέντρωση από την πλατεία 23ης Μαρτίου, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ, κ.ά.

«Σήμερα είμαστε εμείς, χθες ήταν οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στο μετρό, αύριο ποιος άλλος;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Βασίλης Γεωργιόπουλος, καλώντας τον κόσμο να αντιδράσει. Χαρακτήρισε μάλιστα προσχηματικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους μαθητές.

«Αν ενδιαφέρονταν, θα έπρεπε να το δείξουν στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε, όταν 30.000 ώρες χάθηκαν εξαιτίας της έλλειψης καθηγητών» είπε, ενώ πρόσθεσε: «Αν δεν ενδιαφερόμαστε εμείς για τους μαθητές μας, που ζούμε τις αγωνίες τους κάθε μέρα, που γελάμε και κλαίμε μαζί τους, που τσακωνόμαστε, αλλά τα ξαναβρίσκουμε, τότε ποιοι; Αυτοί που, από τα έδρανά τους, ξέρουν να κουνάνε το δάχτυλο;».

Για την απόρριψη από το Συμβούλιο της Επικρατείας του αιτήματος της ΟΛΜΕ για «πάγωμα» της επιστράτευσης των καθηγητών, ο κ. Γεωργιόπουλος σημείωσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν περίμεναν πως θα τους δικαίωνε το Δικαστήριο και ότι ο μόνος που μπορεί να τους δικαιώσει είναι ο ίδιος ο λαός. «Αν έχουμε το λαό μαζί μας, δεν έχουμε ανάγκη κανένα δικαστήριο» τόνισε.

Στην αποψινή συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, ο γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Σταθόπουλος, ο γραμματέας της Α΄ ΕΛΜΕ Σωτήρης Ξανθάκης, το μέλος της Α΄ ΕΛΜΕ και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Γιώργος Μπαρδαμάσκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Χρήστος Μπένος, ενώ δήλωση συμπαράστασης έκαναν η Χαρά Κιουρή από το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας και ο Γιάννης Γαλανόπουλος, αντιπρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ. Επίσης, διαβάστηκε μήνυμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις όλων των ΕΛΜΕ της χώρας (στην Καλαμάτα θα γίνει στο 3ο Λύκειο, πρώην Παραλίας, στις 7.30 μ.μ.), προκειμένου οι καθηγητές να αποφασίσουν για τη στάση τους, ενώ η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει απεργία.
Το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει προσυγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου, όπου καλεί και την Α΄ΕΛΜΕ μαζί με την ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν.

Μ.Ν.

http://youtu.be/I3rbnq-o8Sw

http://youtu.be/ZjXjIZ40oEs

http://www.youtube.com/watch?v=2uYFDf9cH5k

http://youtu.be/_2cXGKVsi2c