Μαφιόζικο χτύπημα ο εμπρησμός στην Γλυφάδα (Φωτογραφίες και βίντεο)


 
Ένα χρόνο ζωής μετρά το GMP Bouka Hotel Resort «Άγιος Κωνσταντίνος» και το βράδυ της Δευτέρας έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της τουριστικής μονάδας στην Μπούκα. Μιας μονάδας όνειρο ζωής, που υλοποιήθηκε σχεδόν μισό αιώνα μετά την αρχική ιδέα που είχε ο Μιχ. Γεωργιόπουλος, το 1964, να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο στην περιοχή.
Και προχθές η συγκίνηση ξεχείλισε. Η χαρά του κ. Γεωργιόπουλου ανείπωτη, αφού παρέστησαν να του ευχηθούν συγγενείς, γνωστοί και φίλοι.
Οι ιερείς που τέλεσαν τον αγιασμό μετέφεραν τις ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας για τα λαμπρά οικοδομήματα και του ευχήθηκαν καλή συνέχεια με έργα για την ευημερία του τόπου.
Η μονάδα, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός της διευθυντής Μιχ. Χριστόπουλος, ένα χρόνο μετά τη λειτουργία της υπερέβη τις προκλήσεις, έβαλε τις σωστές βάσεις ομαλής λειτουργίας και της ανάπτυξης για το μέλλον.
Σημείωσε πως τα πρώτα δείγματα είναι περισσότερα από θετικά, καθώς οι πελάτες αναχωρούν με τις καλύτερες εντυπώσεις, κάτι που αποδεικνύεται και στην ιστοσελίδα trivago, όπου η μονάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση αξιολόγησης από τους επισκέπτες της σε σύνολο 47 άλλων μονάδων της περιοχής.
Κι επειδή η ζήτηση υπερβαίνει τις υφιστάμενες δυνατότητες, υπάρχει σκέψη για επέκτασή της.              
 
Μιχ. Γεωργιόπουλος
Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο κ. Μιχ. Γεωργιόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε άγνωστος μεταξύ αγνώστων στη Μεσσήνη, ως μετανάστης από τη Γορτυνία, το 1948, να πουλά διάφορα είδη με ένα μικρό καρότσι. Ακολούθησε η στρατιωτική θητεία του στην Κορέα και την Ιαπωνία και το 1964, μαζί με τον αδελφό του και τον κουμπάρο τους Δημ. Παναγιωτόπουλο, σύστησαν τη «ΜΕΣΣΗΝΗ Α.Ε.», με σκοπό την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας.
Όμως, η πετρελαϊκή κρίση του 1974 είχε τον αντίκτυπό της. Μολονότι είχε δοθεί έγκριση από τον ΕΟΤ για 350 κλίνες με προϋπολογισμό 68 εκατ. δραχμών, οι τράπεζες αρνήθηκαν τη χρηματοδότηση, ενώ είχε ήδη κλειστεί συμφωνία με κατασκευαστική εταιρεία να παραδώσει τη μονάδα σε τρία χρόνια «με το κλειδί στο χέρι». Η εταιρεία διαλύθηκε…
Ο κ. Γεωργιόπουλος, εμφανώς συγκινημένος, μίλησε για τη δημιουργία της μονάδας, ευχαριστώντας το Θεό, τη γυναίκα του, τα 8 παιδιά τους και τα 9 εγγόνια τους, ενώ δεν ξέχασε να αναφέρει όσα του έλεγε η μητέρα του: «Θα πετάξεις τα λεφτά σου στην άμμο».
Μεταξύ άλλων, επισήμανε πως η περιοχή της Μπούκας αδικήθηκε από τα μικροσυμφέροντα και τις σκοπιμότητες, αναφέρθηκε στα δύο σχέδια πόλης του 1872 και του 1882 που δεν υλοποιήθηκαν εξαιτίας συμφερόντων και λαθών, που τον εμπόδισαν, όπως είπε, επί δέκα χρόνια να κάνει αυτό το έργο, για να προσθέσει ότι δε δείλιασε και δεν υποχώρησε όταν είχε δίκιο.
«Με αυτή τη μονάδα, βάζουμε ένα πετραδάκι στην ανάπτυξη του Μεσσηνιακού κόλπου», είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε την ελπίδα να λογικευτούν οι κρατούντες και να γίνει ο δρόμος, που χαράσσεται και ξαναχαράσσεται από το 1974. «Πρέπει να τα βρείτε και να λύσετε τα προβλήματα», ήταν η «μπηχτή» που έριξε κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απευθυνόμενος στον παριστάμενο δήμαρχο Καλαμάτας Παν. Νίκα, αφού ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, δεν ήταν παρών τη στιγμή εκείνη.
Κατέληξε δε, σημειώνοντας ότι η Μεσσήνη σε συνδυασμό με την Αρχαία Μεσσήνη μπορεί να αναπτυχθεί.
 
Παν. Νίκας
Συγχαρητήρια στον κ. Γεωργιόπουλο έδωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, χαρακτηρίζοντας την περιοχή ως παράδεισο της Μεσσηνίας. Απαντώντας στην πρόκληση που του έγινε, είπε πως «θέλει συνεννόηση και συζητήσεις. Κανείς δε θέλει να χαθούν περιουσίες και να θίγονται τα ατομικά δικαιώματα και ο μόχθος ανθρώπων. Θα τα καταφέρουμε».
 
Οι αντιδήμαρχοι
Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης Ι. Τσούσης μίλησε για το μόχθο που καταβλήθηκε: «Παλέψαμε παρέα, παλεύουμε ως Δημοτική Αρχή για το ΓΠΣ, για το δρόμο Ριζόμυλος- Καλαμάτα, που θα φέρει τεράστια ανάπτυξη και θα κατασκευαστεί σίγουρα. Ο Δήμος Μεσσήνης παλεύει από το 2007 με σωστά βήματα, χωρίς τα παλιότερα λάθη, να αναπτύξει όλη την περιοχή, αφού ήδη εκτελούνται οι πρώτες μελέτες για τη β΄ κατοικία». Ευχήθηκε, δε, το παράδειγμα του κ. Γεωργιόπουλου να το ακολουθήσουν κι άλλοι.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Γ. Δαβίλλας μίλησε για την αρχή που έγινε και το πρώτο λιθαράκι ανάπτυξης που τοποθετήθηκε, προτείνοντας «να λειτουργήσουμε συλλογικά και όχι εγωκεντρικά, αφού ο τόπος μας έχει προοπτική. Έχετε διδάξει με την πορεία σας ότι καθένας μας είναι χορηγός της δόξας και της καταισχύνης μας».
 
Σπ. Λαγωνικάκος
Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπ. Λαγωνικάκος, ανέφερε ότι η Καλαμάτα έγινε προορισμός, αφού κατακλύστηκε το αεροδρόμιο από πτήσεις τσάρτερ και σχολίασε πως το 2014 θα υπάρχει πρόβλημα, αφού δε θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τόσο κόσμο, επειδή δεν έχει διαθέσιμες κλίνες. Ευχήθηκε να μπορέσει ο κ. Γεωργιόπουλος να μεγαλώσει τη μονάδα και να αυξηθεί ο αριθμός των κλινών της, ενώ σημείωσε πως στο μέλλον η Μεσσηνία θα είναι τουριστικός προορισμός καθόλη τη διάρκεια του έτους.            

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας