Να απομακρυνθεί εντός δέκα ημερών καλείται ο μισθωτής του περιπτέρου Αριστομένους & Φραντζή


Με ομόφωνη έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, στη χθεσινή της συνεδρίαση, αποδεσμεύθηκαν πιστώσεις για την εκτέλεση εργασιών προετοιμασίας της κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας, η οποία θα επαναλειτουργήσει φέτος, συνολικού ύψους 6.800 ευρώ.
Όπως έγινε γνωστό, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση της κατασκήνωσης. Το δε αρμόδιο υπουργείο έχει εγγυηθεί στο Δήμο Καλαμάτας ότι σύντομα θα αποστείλει άλλο ποσό για τη λειτουργία της.
Εφόσον δεν υπάρξουν προβλήματα, η καλοκαιρινή περίοδος θα χωριστεί σε τέσσερις φάσεις των δέκα (10) ημερών η κάθε μία. Μεταξύ άλλων, θα φιλοξενηθούν ηλικιωμένα άτομα, με κινητικά προβλήματα, αλλά και μικρά παιδιά.
Εκτός από τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, για τα υπόλοιπα άτομα το κόστος θα είναι περίπου 30 ευρώ.
Επίσης, στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η κατάρτιση σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσεως (Ο.Π.Δ.) Δήμου Καλαμάτας. Εγκρίθηκαν οι πίνακες στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Καλαμάτας για το 2013, επί οικονομικών, τεχνικών και αναπτυξιακών ζητημάτων, που καταρτίσθηκαν όπως απαιτεί το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ.
Τέλος, δόθηκε έγκριση για διάθεση πιστώσεων δημοτικού προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013, μεταξύ άλλων για την αποπληρωμή έργων, ύψους 94.098,09 ευρώ και την εξόφληση ληξιπροθέσμων οφειλών προηγουμένων οικονομικών ετών, ύψους 636.280,76 ευρώ.
Α.Π.