Ο Μίκυ Μάους ντύθηκε τσολιάς στην Disneyland


Στην 58η Μπιενάλε Κεραμικής που λαμβάνει χώρα στη Φαέντζα της Ιταλίας παίρνει μέρος ο Καλαματιανός κεραμίστας Ηλίας Χριστόπουλος, με το έργο του «Σπόνδυλοι». Πρόκειται για πηλό υψηλής θερμοκρασίας, ψημένο στους 1260 βαθμούς.
Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Κυριακή, ενώ θα συνεχιστεί μέχρι και το Σεπτέμβριο. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ηλίας Χριστόπουλος συμμετέχει στην Μπιενάλε της Φαέντζα και η όγδοη διεθνής έκθεση κεραμικής στη σειρά στην οποία παίρνει μέρος.
Η Φαέντζα έχει μακρά ιστορία στην κεραμική, με πάνω από 50 εργαστήρια και αρκετά μουσεία. Η 58η Μπιενάλε διεξάγεται στο Διεθνές Μουσείο Κεραμικής της πόλης, ένα χώρο με εκθέματα μόνιμα περουβιανά, ετρουσκικά, αρχαία ελληνικά, πορσελάνες κ.λπ., αλλά και με σύγχρονα έργα από όλο τον κόσμο.
Στην έκθεση συμμετέχουν 37 κεραμίστες από 13 χώρες ανά τον κόσμο. Από την Ελλάδα επιλέχθηκε το έργο του Ηλία Χριστόπουλου, ο οποίος και εκπροσωπεί τη χώρα σε αυτόν το διαγωνισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν υποβληθεί 1.249 έργα από 51 χώρες και 548 καλλιτέχνες. Τελικά επιλέχθηκαν 13 χώρες, 37 καλλιτέχνες και περίπου 80 έργα.
Μ.Ν.