Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Brooklyn


Κάποιες ημέρες πίσω έχει πάει η έναρξη των εργασιών ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών. Αιτία, διάφορες λεπτομέρειες που πρέπει να ρυθμιστούν την τελευταία στιγμή.

Πάντως, όπως μας έλεγε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δ. Δημόπουλος, υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι οι ουσιαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα.

Εν τω μεταξύ, μπροστά στο κτήριο των πρώην Σχολών Παπαφλέσσα, στη συμβολή Φαρών και Κρήτης, βρίσκεται η εγκατάσταση εργοταξίου της ΤΕΡΚΑΤ ΑΤΕ, ανάδοχος της κατασκευής μεγάλου πεζοδρομίου στη δυτική πλευρά της Φαρών, από τη Ναυαρίνου μέχρι τη Βασιλέως Κωνσταντίνου, καθώς και στη νότια πλευρά της οδού Πλάτωνος, από τη Φαρών μέχρι την Αριστομένους.

Υπενθυμίζεται πως από την ημέρα έναρξης των εργασιών θα απαιτηθούν ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης για το έργο, επειδή θα δημιουργηθεί εργοταξιακή λωρίδα με κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος. Αυτή θα εκτείνεται επί της δυτικής πλευράς της οδού Φαρών, από την οδό Ναυαρίνου μέχρι την οδό Κρήτης και το πλάτος του οδοστρώματος που θα απομένει θα είναι 6 μέτρα.

Επίσης, θα είναι δυνατή η διέλευση από τις κάθετες οδούς, καθώς και η ομαλή και όσο το δυνατόν ανεμπόδιστη κίνηση των διερχόμενων πεζών και των παρόδιων ιδιοκτητών.  Η υλοποίηση του έργου θα αρχίσει από το τμήμα μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου
Επισημαίνεται ότι θα εγκατασταθεί κατάλληλη εργοταξιακή σήμανση, η οποία θα είναι εμφανής και τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα πεζών και οχημάτων.

Για την εκτέλεση των εργασιών, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα ισχύσουν από την επόμενη εβδομάδα, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα από τη Ναυαρίνου έως την Κρήτης (περίπου δύο μήνες), είναι οι ακόλουθες: απαγόρευση της στάθμευσης στην οδό Φαρών από την οδό Κρήτης έως την οδό Ναυαρίνου και προσωρινή μεταφορά της πιάτσας ταξί από το τέρμα της οδού Φαρών στην οδό Ναυαρίνου.

Α.Π.