Πέφτει άσφαλτος σε δρόμους της Καλαμάτας μετά από μεγάλο διάστημα


Από 17 φορείς και οργανισμούς και 46 δημόσιες βιβλιοθήκες ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, αλλά και την υπαγωγή τους σε καθεστώς κινητικότητας στο πλαίσιο υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων.
Στον κατάλογο βρίσκονται και οι δημόσιες βιβλιοθήκες σε Καλαμάτα και Πεταλίδι. Ερωτηθείς, πάντως, σχετικά για τη δημόσια βιβλιοθήκη του Πεταλιδίου, ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, απάντησε πως ο Δήμος θα συνδράμει για τη λειτουργία και την αναβάθμισή της και όχι για την κατάργησή της.     
Μία εβδομάδα πριν από την έλευση της τρόικας, η ειδική επιτροπή υπό τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη, έχει καταρτίσει την «πρώτη» λίστα με τους φορείς και τους οργανισμούς που θα καταργηθούν και θα συγχωνευθούν.
Σε αυτούς απασχολούνται συνολικά 416 άτομα, εκ των οποίων τουλάχιστον 216, που απασχολούνται σε φορείς και οργανισμούς που θα καταργηθούν, θα αποτελέσουν τμήμα των 2.000 προς απόλυση, στους οποίους θα περιληφθούν οι επίορκοι, οι ακατάλληλοι και οι «κοπανατζήδες». Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο Δημόσιο είναι ότι από τους 17 προς κατάργηση οργανισμούς, οι 9 εμφανίζονται να μην απασχολούν προσωπικό
Η λίστα που έχει καταρτίσει η ειδική επιτροπή είναι μόνο η αρχή, καθώς, όπως προκύπτει ευκρινώς, οι απολύσεις και το προσωπικό που θα υπαχθεί σε καθεστώς κινητικότητας είναι «απειροελάχιστα» σε σχέση με τις δεσμεύσεις για 12.500 διαθέσιμους μέχρι το τέλος Ιουνίου και 4.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του χρόνου.