«Σουλουπωθείτε! Έρχονται τουρίστες»…


Δεν «πέρασε» χθες από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μεσσήνης το θέμα σύναψης δανείου ύψους 1.000.000 ευρώ, που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Ι. Μπρατσιάκος, για εκτέλεση έργων υποδομής, ασφαλτοστρώσεις, οδοποιία κ.λπ., αφού τρία από τα μέλη καταψήφισαν την πρόταση και μόνο δύο, οι Φωτ. Αντωνόπουλος και Ι. Τσούσης, τάχθηκαν υπέρ.

Καθήκοντα προέδρου, λόγω απουσίας του δημάρχου Μεσσήνης, εκτέλεσε ο αντιπρόεδρος Νικ. Τζώρτζης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μπρατσιάκος, το δάνειο θα είχε δεκαετή διάρκεια και, αν συμφωνούσαν τα πιστωτικά ιδρύματα στη σύναψή του, δε θα θίγονταν οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι, αλλά θα έμπαιναν ως εχέγγυα οι πιστώσεις της ΣΑΤΑ.

Ο αντιδήμαρχος εξήγησε πως το δάνειο πρέπει να συναφθεί, προκειμένου να καλυφθούν υφιστάμενες ανάγκες.

Αντίθετοι δήλωσαν οι Νικ. Τζώρτζης, Χρ. Καρύδης και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κων. Ρούτσης, ο οποίος επισήμανε πως, αν το ποσό ήταν μικρότερο, δε θα είχε αντίρρηση να υπερψηφίσει.
Από την πλευρά του, ο κ. Τζώρτζης χαρακτήρισε αδιανόητο να συναφθεί δάνειο, τόσο μεγάλο σε ύψος, τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς υπάρχει έντονη ρευστότητα από πλευράς εξελίξεων.
Υποστήριξε δε πως το δάνειο θα εξυπηρετήσει προεκλογικούς και μόνο σκοπούς, ενώ ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, κάτι που δεν έγινε.

Χ.Χ.