Στις 22/5 στην Πάτρα η συνάντηση με Αγγελάκα για το Ριζόμυλος-Καλαμάτα


Από τις νέες επιχειρηματικές συμφωνίες Κίνας και Ελλάδας περνά το τραίνο της αύξησης των τουριστών από την Κίνα προς τη χώρα μας, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος (μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ξενοδόχος), που συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή που συνοδεύει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.
«Οι Κινέζοι γνωρίζουν την Ελλάδα και την προσπάθεια που καταβάλλει για να προσελκύσει επενδύσεις και όσο αυτές ενισχύονται, τόσο περισσότεροι τουρίστες θα επισκέπτονται τη χώρα».
Εστιάζοντας στο μέτωπο των επενδύσεων, επισήμανε ότι οι Κινέζοι εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον για τους διαγωνισμούς που αφορούν στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
Σημειώνεται ότι ανάλογο ενδιαφέρον έχει εκφραστεί και για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τα λιμάνια.
Σε ό,τι αφορά τις ροές Κινέζων προς την Ελλάδα, δεν αναμένεται φέτος σημαντική μεταβολή σε σχέση με πέρυσι (περίπου 80.000 Κινέζοι επισκέφτηκαν τη χώρα μας- 20.000 απευθείας από Κίνα και 60.000 μέσω Ευρώπης). Η ενθαρρυντική διαφορά είναι το γεγονός ότι παρατηρείται αυξανόμενη τάση για την κάθοδο των Κινέζων κατά μόνας για διακοπές και όχι μέσω συμμετοχής σε τουριστικά πακέτα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ