Στον τελικό της Eurovision ο Αγάθωνας και οι “Koza Mostra”


Την πέμπτη ελληνική προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor και την πρώτη από τον κλάδο τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, έναν κλάδο που μπορεί να στηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αποτελεί η εταιρεία Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ.
Η επιλογή έγινε στο 48ο Διεθνές Πάνελ Επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, στο Μπουένος Άιρες, μεταξύ 6 και 8 Μαΐου.
Η εταιρεία, που εκπροσωπήθηκε από τον Χρήστο Παπαδημητρίου, CEO, ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Με μια σειρά ποιοτικών και καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων, έχει καταφέρει να διακριθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε 28 χώρες. Σήμερα, δίνει έμφαση στο 100% φυσικό βαλσαμικό ξύδι που παράγεται αποκλειστικά από ελληνική σταφίδα, καθώς και στη νέα γενιά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων με βάση το ξύδι.
Σχετικά ο Χάρης Μακρυνιώτης, managing director της Endeavor Greece, δήλωσε: «Η προσθήκη της πρώτης ελληνικής εταιρείας τροφίμων στο διεθνές δίκτυο της Endeavor είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο κλάδος τροφίμων και αγροτικών προϊόντων έχει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 60%. Έχει ταυτόχρονα σημαντική διεθνή προοπτική, που μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά μέσω της στήριξης του δικτύου της Endeavor. Καλωσορίζουμε την εταιρεία Papadimitriou και ευχόμαστε η ένταξή της να αποτελέσει και την αφετηρία στοχευμένης στήριξης πολλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο»
Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας να αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Η εταιρεία μας, από την ίδρυσή της, πάντα αναζητούσε νέους καινοτόμους τρόπους αξιοποίησης των προϊόντων μεσογειακής διατροφής, με στόχο να εξελίσσεται συνεχώς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Endeavor θα δώσει σημαντική ώθηση στην εγχώρια και διεθνή μας παρουσία και θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους στρατηγικούς στόχους μας».
Συνολικά, στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 24 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του δικτύου της Endeavor 17 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 11 επιχειρήσεις από 8 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 801 από 500 εταιρείες σε 15 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από mentors και advisors της Endeavor, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους.
 
Endeavor
Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Ο δε αρθρογράφος των New York Times, Thomas Friedman, αποκαλεί το σύστημα της Endeavor «το καλύτερο πρόγραμμα κατά της φτώχειας».
Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύκλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους.
Από το 1997, οι επιχειρηματίες που έχουν επιλεγεί από την Endeavor σε Λατινική Αμερική, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας και έχουν καταγράψει έσοδα πάνω από 5 δισ. δολάρια.
Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα.