Σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στη Μεσσηνία


«Αλλαγή φρουράς» χθες στην 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, αφού ο μέχρι χθες διοικητής της, σμήναρχος (Ι) Λαμπράκης Δημητρίου, παρέδωσε τη διοίκησή της στο συμμαθητή του, σμήναρχο (Ι) Γρηγ. Δημακογιάννη.
Η τελετή παράδοσης και παραλαβής έγινε παρουσία του διοικητή της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης υποπτεράρχου (Ι) Χρ. Χριστοδούλου. Ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας, αφού είχε προηγηθεί επιθεώρηση των παρατεταγμένων αγημάτων από τον κ. Χριστοδούλου.
Διαβάζοντας την Ημερήσια Διαταγή ο απερχόμενος διοικητής της μονάδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του, επειδή κέρδισε, όπως είπε, το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του πριν από δύο χρόνια περίπου, όταν κλήθηκε να διοικήσει μια άγνωστη σε αυτόν μονάδα. «Αυτό το οφείλω σε όλους σας», είπε χαρακτηριστικά, «που πιστέψατε τους στόχους μου και όλοι μαζί τους πετύχαμε». Αναφέρθηκε εκ των πραγμάτων και στην οικονομική κρίση, λέγοντας πως έγιναν εισηγήσεις στα προγράμματα εκπαίδευσης εξαιτίας της, αλλά η ορθολογική διαχείριση των πόρων οδήγησε στη μέγιστη αξιοποίησή τους.
Αφού αναφέρθηκε στα θετικά σχόλια που διατυπώθηκαν σε διάφορες αξιολογήσεις για τη μονάδα, επισήμανε πως οι στόχοι επιτεύχθηκαν στο ακέραιο με μηδενικό δείκτη ατυχημάτων. Ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία, ενώ συγκινήθηκε έντονα ευχαριστώντας και τη σύζυγό του για την καρτερία που έδειξε. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του νέου διοικητή.
Σε ένδειξη τιμής ο κ. Δημητρίου παρέλαβε το έμβλημα της μονάδας.
Από την πλευρά του, ο νέος διοικητής ανέφερε, διαβάζοντας την πρώτη ημερήσια διαταγή του, πως συνισταμένη όλων των προσπαθειών είναι η καλύτερη εκπαίδευση των Ικάρων, αλλά και να πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού. Μίλησε για αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφαλείας, για επαγρύπνηση και σκληρή προσπάθεια, ενώ, αναφερόμενος στην κρίση, είπε πως δεν άφησε κανέναν ανεπηρέαστο, «αλλά δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσουμε το κουράγιο και την ελπίδα μας».
Τέλος, δήλωσε πως θα υπάρχει για όλους ισότιμη και αξιοκρατική αντιμετώπιση. 
Στη δεξίωση που παρατέθηκε, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας ευχαρίστησε τον απελθόντα διοικητή για την εξαιρετική διάθεση συνεργασίας που επέδειξε, στηρίζοντας τις προνοιακές δομές του Δήμου Καλαμάτας, αφενός για την προετοιμασία των γευμάτων του δημοτικού συσσιτίου και, αφετέρου, για την παρασκευή των σάντουιτς που διανέμονται ως δεκατιανό σε οικονομικώς αδύνατους μαθητές και παρασκευάζονται στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ.        

του Χάρη Χαραλαμπόπουλου