Τέσσερις Μεσσήνιοι «τεστάρονται» από τον ΠΑΣ Γιάννενα


Το βιβλίο του «Μιλώ για την κρίση με το παιδί. Εμπιστευτική επιστολή σε μεγάλους που σκέφτονται», θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή, στις 8.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, ο Νίκος Σιδέρης.

Ο ψυχαναλυτής και γνωστός συγγραφέας είναι προσκεκλημένος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Καλαμάτας και του βιβλιοπωλείου «Βιβλιόπολις», ενώ η εκδήλωση διοργανώνεται σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μεταίχμιο».

«Το νέο βιβλίο του Σιδέρη είναι ένα αφυπνιστικό δοκίμιο για τους ψυχικούς μηχανισμούς της κρίσης» σημείωσε χθες ο Βασίλης Μπαζάνης, γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ενώ πρόσθεσε: «Στη σημερινή συγκυρία περιγράφει τους όρους για την υιοθέτηση μιας εφικτής προσωπικής στάσης, η οποία θα συμβάλει στην υπεράσπιση του νηφάλιου λογισμού της ατομικής και συλλογικής αξιοπρέπειας».

Η Δήμητρα Δημοπούλου από το «Βιβλιόπολις» μίλησε για ένα βιβλίο που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και εφήβους – παιδιά. «Περιέχει», όπως είπε, «ένα δεύτερο πλαίσιο ανάγνωσης. Είναι ένα βιβλίο μέσα στο βιβλίο, που αναφέρεται στους ψυχολογικούς μηχανισμούς της κρίσης, αναγκαίο για την υποστήριξη του θέματος προστασίας του παιδιού από την κρίση και τις επιπτώσεις της».

Να παρακολουθήσουν την αυριανή εκδήλωση κάλεσε τους γονείς από την πλευρά του και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων του Δήμου Καλαμάτας, Βαγγέλης Σιδερέας, παίρνοντας στη συνέχεια το λόγο.

Ο Νίκος Σιδέρης είναι, κυρίως, γνωστός από το παλαιότερο βιβλίο του «Τα παιδιά δε θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!».

Μ.Ν.