Το Poqa κατακτά τη διεθνή αγορά «Ελαιόλαδο φτιαγμένο από χρυσάφι»


Εργασίες σύνδεσης του πεζόδρομου της Αριστομένους με εκείνον της Γερμανού στο Ιστορικό Κέντρο ξεκίνησαν σήμερα.
Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί διάβαση πεζών που θα συνδέει τους δύο πεζόδρομους, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία κατά την εκτέλεση των εργασιών. Αυτές ξεκινούν από τον πυρήνα του έργου, ενώ θα παραμείνει διαθέσιμη μία λωρίδα ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας. Στη συνέχεια θα κατασκευαστούν τα πλευρικά τμήματα.
Στο πλαίσιο των εργασιών θα υλοποιηθούν έργα διαχείρισης των ομβρίων υδάτων και θα γίνει εγκατάσταση και κατάλληλη διασύνδεση του ηλεκτρολογικού δικτύου. Η δε διάβαση θα αποκατασταθεί με πλάκες και μάρμαρα, υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στις αναπλάσεις της Αριστομένους και της Γερμανού. Επίσης, θα φυτευθεί ένα δέντρο, στη μεσότητα του δρόμου, δεξιά όπως κατευθύνεται κανείς προς βορρά. Η διάβαση θα «αποσπά» την προτεραιότητα υπέρ των πεζών. Η έκταση της παρέμβασης θα είναι περίπου 500 τετραγωνικά μέτρα.
Τέλος, οι ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης που θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου (περίπου 1 μήνα), είναι οι ακόλουθες:
α)  απαγόρευση στάθμευσης από τον κυκλικό κόμβο της πλατείας 23ης Μαρτίου έως την οδό Νέδοντος και στις δύο πλευρές
β)  εκτροπή της κυκλοφορίας με την υλοποίηση της κατάλληλης σήμανσης για εργοτάξιο στο μέσον (πρώτη φάση) και στο άκρο (δεύτερη φάση) της οδού Σταδίου.