26-5-2013


Με τη συμμετοχή 450 και πλέον μικρών αθλητών του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας το 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού, το οποίο διοργάνωσε ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα του εφόρου Στίβου του Μεσσηνιακού, Πέτρου Παπαδόπουλου, στον οποίο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, καθώς και σε όλους όσοι βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση του Φεστιβάλ.

Στη μεγάλη αυτή γιορτή έλαβαν μέρος η Ακαδημία Στίβου του Μεσσηνιακού (έχει εγγεγραμμένα 370 μέλη, των οποίων τα 100 απαρτίζουν την αγωνιστική και προαγωνιστική ομάδα), τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, η Σχολή Χορού Fame Dance Academy και σχολεία της Καλαμάτας.

Αφού έγινε η παρέλαση των συμμετασχόντων αθλητών και αθλητριών, ακολούθησε η τελετή έναρξης.
Χαιρετισμούς στο 1ο Φεστιβάλ Αθλητισμού έκαναν ο πρόεδρος του Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές, ενώ επισήμανε ότι το επόμενο Σάββατο στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί το Διεθνές Μήτινγκ Στίβου «Παπαφλέσσεια» και ο έφορος του Τμήματος Στίβου του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, Πέτρος Παπαδόπουλος. Όπως ανέφερε, είναι σημαντικό που διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ Αθλητισμού στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας, μια γιορτή στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς.

Το αγωνιστικό κομμάτι περιλάμβανε διάφορα αθλήματα για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι πήραν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα. Επίσης, έλαβε χώρα χορευτική επίδειξη της Σχολής Fame, ενώ όλοι οι αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στη Ζuba, ένα κινητικό μοντέλο που συνδυάζει χορό και γυμναστική.

Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με ένα αερόστατο, με το οποίο «πέταξαν» πολλά μικρά παιδιά, ενώ κληρώθηκαν πλούσια δώρα στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες, προσφορά των χορηγών του 1ου Φεστιβάλ Αθλητισμού.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας