Για ρεκόρ αφίξεων ξένων τουριστών μιλά το υπ. Τουρισμού


Σε στάδιο ολοκλήρωσης όσον αφορά στα έργα πολιτικού μηχανικού βρίσκονται οι εργασίες επισκευής και αναβάθμισης του αντλιοστασίου Α6, στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Σαλαμίνος στη μαρίνα Καλαμάτας, τις οποίες εκτελεί από δεκαπενθημέρου η ΔΕΥΑΚ, στο πλαίσιο έργου προϋπολογισμού 175.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Αυτή την περίοδο περατώνεται η επισκευή ολόκληρου του πηγαδιού όπου μαζεύονται τα λύματα, προκειμένου να αντληθούν και να διοχετευθούν προς τον κεντρικό αγωγό, ο οποίος τα οδηγεί στο Βιολογικό Καθαρισμό.
Το πηγάδι, αφού έγινε αποξήλωση σαθρών τμημάτων, επενδύθηκε με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα (gunite) και ολοκληρώνεται η επένδυση με πατητή τσιμεντοκονία, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Ανδρέας Καραγιάννης. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν οι κατακόρυφοι σωλήνες αντλήσεως των λυμάτων με νέους, σύγχρονης τεχνολογίας (από πολυαιθυλένιο).
Επίσης, θα τοποθετηθούν 5 νέες αντλίες, οι οποίες αναρροφούν και ωθούν τα λύματα στον κεντρικό αγωγό. Οι εργασίες αυτές γίνονται για πρώτη φορά από την κατασκευή του αντλιοστασίου το 1986 και εκτιμάται ότι θα μειωθεί πολύ η μυρωδιά που επιβαρύνει τη γύρω περιοχή.
Στο μεταξύ, στη γύρω περιοχή έγινε καθαρισμός των χορταριών από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ενώ με μία τσάπα απομακρύνθηκαν μπάζα και άλλα άχρηστα υλικά στην αριστερή εκβολή του Νέδοντα, σημείο όπου εκβάλλουν 3 αγωγοί απορροής ομβρίων υδάτων.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Καραγιάννη στο «Θάρρος», το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου.
Α.Π.