Δύο μέτρα και δύο σταθμά για την ύδρευση στην περιοχή της Φοινικούντας


 
Έντονες στιγμές αυτοκριτικής, αλλά και με επιθέσεις, κυρίως στη ΔΗΜΑΡ και το ΣΥΡΙΖΑ, περιελάμβανε η χθεσινή πολιτική ομιλία του βουλευτή Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, κατά τη νομαρχιακή συνέλευση των μελών του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Ρεξ», ενόψει των εκλογών της Κυριακής για την ανάδειξη νέων οργάνων.
Ο κ. Κεδίκογλου ξεκίνησε τη διαδικασία ζητώντας από τους παριστάμενους να του θέσουν ερωτήματα, προκειμένου να τα λάβει υπόψη του στην ομιλία και στη συνέχεια απάντησε στα όσα του τέθηκαν.
Ανάμεσα σε άλλα, κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ να προσέλθουν στις κάλπες. Ανέφερε ότι ο τρόπος που πολιτεύτηκε η χώρα δεν είχε προοπτική, ζήτησε από τους παριστάμενους να έχουν ψηλά το κεφάλι και το ηθικό, πρόσθεσε πως παρά τις μεγάλες κατακτήσεις που έφερε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ πολλές φορές πήρε στραβά το δρόμο του, οικοδόμησε ένα πελατειακό σύστημα κι έγινε κόμμα εξουσίας.
Επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να το αντιγράψουν η ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να αντιγράψει το ΠΑΣΟΚ του ’81, αλλά γίνεται γελοίος επειδή οι εποχές έχουν αλλάξει, ενώ παραδέχθηκε ότι τα όποια μέτρα λήφθηκαν με το Μνημόνιο, θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί εδώ και 30 χρόνια και να είναι τώρα πιο ομαλή η κατάσταση.
Μίλησε επίσης για λάθη και προχειρότητες που έγιναν, εξήγησε τους λόγους που υπαγόρευσαν τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ τόσο στο Μνημόνιο, όσο και στην κυβέρνηση, χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο, ενώ μέμφθηκε τη ΔΗΜΑΡ για περισσή υποκρισία. Πρόσθεσε πως το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται στην κοινωνική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ, επιχείρησε να τονώσει και το φρόνημα των παρισταμένων, λέγοντας πως «δεν πρέπει να υποτιμάς την καρδιά του πρωταθλητή».

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου