Εξαιρετικές επιδόσεις, λαμπερά χαμόγελα για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων στο Λύκειο Κυπαρισσίας! (φωτογραφίες)


ΣΕ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ
 

Προβληματισμένοι οι περισσότεροι, αλλά υπάρχουν και αριστούχοι
 
Των Μαρίας Νίκα – Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας
 
Χαμηλές σε σχέση με άλλες χρονιές χαρακτηρίζουν τις βαθμολογίες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι της Καλαμάτας, ενώ αποδίδουν το γεγονός στα δύσκολα θέματα στα οποία κλήθηκαν να διαγωνιστούν. Ελάχιστα παιδιά απ’ όσα συναντήσαμε χθες είχαν πετύχει την πρώτη τους επιλογή, ενώ εξέφραζαν την ελπίδα ότι θα πέσουν όσο περισσότερο γίνεται οι βάσεις. Ωστόσο, υπάρχουν και οι αριστούχοι, όπως η Μυρτώ Παντελάκη με μέσο όρο σχεδόν 19,5, αλλά και η Σταυρούλα Σπάλα, που ξεπέρασε τα 19.000 μόρια.
 
Φώτης Χρονόπουλος
«Όσο διάβασα πήγα. Θα μπορούσα και καλύτερα. Σύμφωνα με τη βαθμολογία, περνάω στο Εμπορικό Ναυτικό. Πιστεύω ότι θα το πιάσω. Ήταν ανάμεσα στις επιλογές μου, οπότε θα πάω» μας είπε ο Φώτης Χρονόπουλος από το 1ο Λύκειο.
 
Γιάννης Τσανής, 18.400 μόρια
«Ήθελα Ικάρων, έχω πάει αρκετά καλά, πιστεύω ότι την πιάνω, αλλά θα δούμε. Περιμένω και τις βάσεις για να σιγουρευτώ, αν και έχω πιάσει γύρω στα 800 μόρια παραπάνω από τις περσινές. Αν ανέβει πια τόσο πολύ, τι να πω;» σημείωσε ο Γιάννης Τσανής από το 1ο Λύκειο, ο οποίος στο 5ο Πεδίο συγκεντρώνει 18.400 μόρια, ενώ στο 4ο βγάζει 17.900. «Ήταν αρκετά δύσκολα φέτος και τα αποτελέσματα αναμενόμενα με αυτά τα θέματα που πέσανε. Οι άριστοι έγιναν πολύ καλοί, οι πολύ καλοί έγιναν καλοί και πάει λέγοντας…».
 
Γιώργος Προζυμάς
«Εντάξει, περίπου εδώ περίμενα, αλλά ήθελα παραπάνω. Βέβαια, τα θέματα ήταν λίγο δύσκολα, οπότε ικανοποιημένος είμαι. Οι βαθμολογίες φέτος είναι πιο χαμηλές από άλλες χρονιές και ελπίζω να πέσουν οι βάσεις, γιατί, αν δεν πέσουν, θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα. Στόχος μου η Σχολή Ευελπίδων. Δεν ξέρω αν θα την πιάσω, περιμένω και τις βάσεις να δω τι θα γίνει» ανέφερε ο Γιώργος Προζυμάς από το 1ο Λύκειο.
 
Σταυρούλα Σπάλα, πάνω από 19.000 μόρια
«Πολύ καλά τα πήγα, θέλω να περάσω Ψυχολογία και πιστεύω ότι την πιάνω, γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πρέπει να έχω συμπληρώσει πάνω από 19.000 μόρια, τώρα θα τα βγάλω αναλυτικά. Ήταν στόχος η Ψυχολογία, από μικρή το ήθελα» μας είπε η Σταυρούλα Σπάλα από το 1ο Λύκειο.
 
Τατιάνα Σοφρωνά
«Σε γενικές γραμμές καλά τα έχω πάει, αναμενόμενα, γιατί είχαν πέσει και δύσκολα. Θα μπορούσα και περισσότερο. Αν ήταν πιο εύκολα και πιο σωστά τα θέματα, πιστεύω ότι θα τα είχα πάει καλύτερα. Στόχος μου είναι η Δημοσιογραφία, αλλά έχω και το μάθημα των Αγγλικών που πρέπει να περιμένω, ξέρω ότι είναι και ψηλά, άρα κοιτάζω και για δεύτερες επιλογές» παρατήρησε η Τατιάνα Σοφρωνά από το 4ο Λύκειο.
 
Φώτης Μπούζας
«Είμαι περίπου εκεί που πίστευα. Δεν ήταν μεγάλη έκπληξη τα αποτελέσματα, αλλά όσο να ’ναι κάποιο σοκ το παθαίνεις, γιατί άλλο να σκέφτεσαι τι έχεις κάνει και άλλο να το βλέπεις στον πίνακα. Συνήθως έχεις μεγαλύτερες προσδοκίες» μας είπε ο Φώτης Μπούζας από το 4ο Λύκειο. «Η πρώτη μου επιλογή είναι το Πολυτεχνείο, το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, που δεν είμαι σίγουρος άμα θα το πιάσω, αλλά τη δεύτερη επιλογή την πιάνω σίγουρα, είναι το Βιολογικό. Γι’ αυτό δεν είμαι αγχωμένος».
 
Κωνσταντίνα Αναγνώστου
«Τα είδα πολύ καλύτερα τα αποτελέσματα απ’ ό,τι πίστευα. Μια χαρά! Στόχο έχω βάλει τη Νοσηλευτική στην Κρήτη. Είναι κάτι που μου αρέσει, αλλά περιμένω και τις βάσεις. Πιστεύω ότι θα πέσουν τώρα» σημείωσε η Κωνσταντίνα Αναγνώστου από το Μουσικό Σχολείο.
 
Κατερίνα Αδαμοπούλου
«Έδινα πρώτη φορά φέτος. Τον πρώτο μου στόχο, την Ιατρική, δεν τον πιάνω δυστυχώς. Ήταν πολλά τα θέματα και πολύ δύσκολα, αλλά πιάνω τις επόμενες επιλογές, Πολυτεχνείο κ.λπ. Με ενδιαφέρει να περάσω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη».
 
Βασίλης Κορομηλάς
«Ήμουν Τεχνολογική Κατεύθυνση. Όλα βγήκαν πιο κάτω απ’ όσο περίμενα, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα Μαθηματικά και η Φυσική. Ήθελα να περάσω στο Πολυτεχνείο, αλλά λογικά θα πάω σε απλό πανεπιστήμιο. Πάντως, γενικότερα βλέπω πολύ χαμηλές βαθμολογίες, ακόμα και άσους».  
  
Μαργαρίτα Μαυρέα
«Γενικά είμαι ευχαριστημένη. Ήθελα και ελπίζω ότι θα περάσω στο Μαθηματικό της Αθήνας».
 
Διονυσία Βλαχονικολού
«Πήγε πολύ καλά το παιδί μου. Στα Αρχαία που υπήρχε το πρόβλημα, έγραψε τελικά καλά. Θέλει να σπουδάσει Νομική ή Παιδαγωγικά και πιστεύω ότι θα καταφέρει να περάσει σε ένα από αυτά τα δύο».
 
Βενετσιάνος Ξυδέας
«Περίμενα διαφορετικούς βαθμούς. Σίγουρα έπαιξαν μεγάλη σημασία και τα θέματα, θεωρώ ότι ήταν αρκετά δύσκολα. Ήθελα να περάσω στη Σχολή Μηχανολόγων – Μηχανικών. Πλέον δεν ξέρω τι θα κάνω, αφού πρώτα θέλω να υπολογίσω τα μόρια».
 
Νόρα Αρβανιτίδη
«Ήμουν Θεωρητική Κατεύθυνση και περίμενα να τα πάω πολύ καλύτερα. Ήθελα να περάσω Παιδαγωγικά και πιστεύω ότι ακόμα τα πιάνω, απλά σε κάποιο περιφερειακό ίδρυμα. Τα θέματα γενικότερα μου φάνηκαν λίγο απρόσμενα, δεν ήταν δύσκολα, απλά ήταν αντι – SOS».
 
Μυρτώ Παντελάκη, σχεδόν 19,5!
Έκθεση 18, Λογοτεχνία 19, Βιολογία 19,2, Αρχαία 19,3, Λατινικά 19,4, Ιστορία 20 είναι οι βαθμοί της Μυρτώς Παντελάκη: «Με ενδιαφέρει η Νομική, στρατιωτική, και είμαι υπερικανοποιημένη» μας είπε η αριστούχος.
 
Νίκος Πέτροβας
«Ήμουν Θεωρητική Κατεύθυνση, τα θέματα ήταν βατά προς μέτρια και θέλω να περάσω Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα».
 
Κλόντι Μουράνταϊ
«Δεν τα πήγα καλά. Θα ήθελα να περάσω Γυμναστική Ακαδημία ή Φυσικοθεραπεία. Όπως ήρθαν τα πράγματα, ή θα περάσω Γυμναστική Ακαδημία ή θα ξαναδώσω».
 
Ελένη Στασινοπούλου
«Ήμουν Θετική Κατεύθυνση. Δεν τα πήγα και τόσο καλά, ενώ τα θέματα ήταν σχετικά δύσκολα. Με ενδιαφέρει πιο πολύ το 5ο πεδίο, δηλαδή οι οικονομικές σχολές και ελπίζω να πέσουν λίγο οι βάσεις».
 
Σοφία Παρασκευοπούλου
«Τα πήγα μέτρια, τα θέματα σίγουρα έπαιξαν σημασία στην απόδοση μου. Χημικό θέλω να περάσω και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω».
 
Χριστίνα Βρυώνη
«Τα πήγα πολύ καλά, ήμουν Τεχνολογική Κατεύθυνση και θέλω να περάσω Γυμναστική Ακαδημία», μας είπε η Χριστίνα Βρυώνη, ενώ η φίλη της: «Σε γενικές γραμμές τα πήγα καλά, θα ήθελα να περάσω σε Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων ή Χρηματοοικονομικά ή Μηχανολογία».
 
Φωτεινή Παχτίτη
«Δεν τα πήγα τόσο καλά, δυστυχώς δεν έγραψα όπως ήθελα στα Μαθηματικά. Πληροφορική θέλω να περάσω και ελπίζω να πέσουν οι βάσεις».
 
Γρηγόρης Μούντανος
«Τεχνολογική Κατεύθυνση ήμουν, τα Μαθηματικά και η Φυσική ήταν δύσκολα και δεν τα πήγα καλά σε αυτά. Για ΤΕΦΑΑ στοχεύω, αλλά δε νομίζω, οπότε πάμε για του χρόνου».
 
Βαγγέλης Μαστορόπουλος
«Θα δούμε τι θα κάνουμε, πήγαμε χαμηλά, ενώ περίμενα πολύ καλύτερα. Όμως, ήταν δύσκολα, μάλλον θα ξαναδώσω».
 
Παναγιώτης Ηλιόπουλος
«Καλά τα πήγα, θέλω να περάσω Νομική ή Ψυχολογία, πιστεύω ότι θα τα καταφέρω, ειδικά αν πέσουν και λίγο οι βάσεις. Είμαι γύρω στο 17,5».