Ισοπεδώθηκε η κατασκήνωση τσιγγάνων στα «Παλιάμπελα»


Ανεστάλη, τελικά, ο πλειστηριασμός ιστορικού ξενοδοχείου της πόλης τις προηγούμενες ημέρες λόγω οφειλών προς το ΙΚΑ. Όπως έγινε γνωστό από τον Οργανισμό, οι ιδιοκτήτες προχώρησαν σε διακανονισμό των χρεών.
Το ξενοδοχείο είχε ανακοινωθεί ότι θα έβγαινε σε πλειστηριασμό προχθές, για οφειλή συνολικού ύψους 1.260.894,66 ευρώ. Η αξία του είχε εκτιμηθεί στα 7 εκ. ευρώ και η πρώτη προσφορά του ΙΚΑ ήταν 4,5 εκ. ευρώ.
Την ίδια μέρα βγήκαν σε πλειστηριασμό και τα περιουσιακά στοιχεία ιδιοκτήτη καφετέριας που λειτουργεί στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας και οφείλει στο ΙΚΑ 179.000 ευρώ, αλλά δεν υπήρξε, τελικά, πλειοδότης. Όπως μας ενημέρωσαν, ο Οργανισμός θα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για είσπραξη των οφειλομένων.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, στην προσπάθειά του να εισπράξει τις καθυστερούμενες οφειλές, το ΙΚΑ έχει ήδη ξεκινήσει πλειστηριασμούς και κατασχέσεις στη Μεσσηνία. Οι απαιτούμενες ενέργειες ξεκινούν για οφειλές άνω των 100.000 ευρώ, ενώ καλούνται έγκαιρα οι επιχειρηματίες να κάνουν ρύθμιση προκειμένου να αποφύγουν την κατάσχεση. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι υποχρεωμένη η διοίκηση του οργανισμού να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. Άλλωστε, σε περίπτωση που το ΙΚΑ δεν εισπράττει τις απαραίτητες εισφορές, έρχεται όλο και πιο κοντά στα όρια της κατάρρευσης.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη