Ιωάννα Μουτεβελή


Με μεγάλη επιτυχία έγινε πρόσφατα η παρουσίαση του μυθιστορήματος της Κατερίνας Γυφτάκη –Μπεκ στο γνωστό βιβλιοπωλείο της Αθήνας «Ιανός». Την παρουσίαση έκανε η γνωστή Καλαματιανή καθηγήτρια Εύη Ντινοπούλου, ενώ παράλληλα την αφήγηση συνόδευσαν Καλαματιανοί μουσικοί, που συνήθως συμμετέχουν στις παρουσιάσεις που πραγματοποιεί στην Καλαμάτα η γνωστή αφηγήτρια παραμυθιών και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Κατερίνα Γυφτάκη, οι: Αντώνης Κουφουδάκης- κλασική κιθάρα, Νίκος Παλαιολόγος- ούτι και η Βίκυ Βασιλειάδη- φλάουτο.
Στην παρουσίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο τ. υπουργός Πολιτισμού Σταύρος Μπένος, εκδότες αθηναϊκών περιοδικών και πολιτιστικών εντύπων, εκδότες επαρχιακών εφημερίδων (Τριφυλίας), εκπρόσωποι πολιτιστικών σωματείων της Τριφυλίας, μέλη και στελέχη της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.
Η Κατερίνα Γυφτάκη, που γεννήθηκε και ζει στην Καλαμάτα, έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Αγγλικών,  μουσική παραγωγός στο ραδιόφωνο μετά την ίδρυση του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤ στην Καλαμάτα έπειτα από τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 κι ως δημοσιογράφος στις τοπικές εφημερίδες της Καλαμάτας, ενώ εδώ κι αρκετά χρόνια ασχολείται με την αφήγηση παραμυθιών και τη συγγραφή βιβλίων.
Ως τώρα έχει εκδώσει τα βιβλία: «Μαγικές Ιστορίες της Φωτιάς», από τις εκδόσεις Πατάκη, 2003, «Ιστορίες του Ανέμου», από τις εκδόσεις Φυτράκη, 2009 και φέτος το μυθιστόρημα «Αργκάνταελ, Ταξίδι στην Άλλη Γη», από τις εκδόσεις Παπαδόπουλου.
Να σημειωθεί πως στο διαφημιστικό έντυπο «Βιβλία για ένα αξέχαστο καλοκαίρι» του «Ιανού» αναφέρεται και το βιβλίο της Κατερίνας Γυφτάκη με μια μικρή περίληψη: «Ενα τρομερό μυστικό απειλεί την ήρεμη ζωή της Βέρας. Όταν εκείνη εξαφανιστεί, ο τολμηρός Μέλαν θα κάνει ένα ριψοκίνδυνο ταξίδι μέχρι την Άλλη Γη. Θα διασχίσει πανύψηλα, παγωμένα βουνά, και φλογισμένες πολιτείες, ζεστά, γλυκά όνειρα, και φριχτούς εφιάλτες, μέχρι να τη βρει. Στην Ιρλανδία του 19ου αιώνα η μαγική πόλη Αργκάνταελ μοιάζει σωτήρια για τη Βέρα και τον Μέλαν. Με όπλο το πάθος τους για τη μουσική και τη βαθιά αγάπη που έχουν ο ένας για τον άλλον, θα κατορθώσουν εκείνο που μέχρι εκείνη τη στιγμή μοιάζει αδύνατο: Να νικήσουν τις σκοτεινές δυνάμεις και να ελευθερώσουν την Άλλη Γη…».