«Κλεισμένος» ο Αθανασόπουλος, ταχύτερες εξελίξεις μετά τη ΓΣ στη Μαύρη Θύελλα


Αντίθετα, ικανοποιητικοί είναι οι ρυθμοί υλοποίησης του έργου
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Να απαντήσει στο ερώτημα αν θα μονοδρομηθεί για το επόμενο διάστημα η οδός Φαρών λόγω των έργων ανάπλασης του δυτικού πεζοδρομίου ή όχι θα πρέπει η Δημοτική Αρχή το επόμενο διάστημα.
Όπως τόνισε στο «Θ» ο αντιδήμαρχος Δ. Δημόπουλος, το ερώτημα απασχολεί έντονα τόσο τη Δημοτική Αρχή όσο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Το δύσκολο στην όλη ιστορία είναι ότι οι απόψεις για τη συγκεκριμένη παρέμβαση διίστανται. Υπάρχουν οπαδοί της θεωρίας της μονοδρόμησης, ώστε η οδός να γίνει πιο λειτουργική και να βελτιωθεί ο χώρος των πεζών, αλλά αρκετοί θεωρούν ότι τα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν – εν μέσω τουριστικής περιόδου- θα είναι σημαντικά για την καθημερινότητα της περιοχής.
Σε κάθε περίπτωση, το θέμα εξετάζεται, όπως και όλες οι παράμετροι της κυκλοφοριακής διαχείρισης.
Στον αντίποδα, ικανοποιημένοι δηλώνουν οι αρμόδιοι του Δήμου Καλαμάτας από την πρόοδο του έργου.
Εργασίες εκτελούνται αυτή την περίοδο από την οδό Ναυαρίνου μέχρι το ξενοδοχείο «Ιβίσκος», ενώ δίδεται ιδιαίτερη μέριμνα στην ευχερή πρόσβαση των περιοίκων στις κατοικίες και τα καταστήματά τους, όπως και στην επικοινωνία των παρόδων με την οδό Φαρών. Μάλιστα, πολύ σύντομα ολοκληρώνονται οι εκσκαφές μέχρι την οδό Κρήτης και από την άλλη εβδομάδα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα ξεκινήσει και η πλακόστρωση του τμήματος από Ναυαρίνου έως Κρήτης.
Η εκτέλεση των εργασιών, από εργολάβο με εμπειρία σε ανάλογα και μεγαλύτερα έργα ανά την Ελλάδα, κινείται εντός του χρονοδιαγράμματος. Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο του έργου αυτού θα λυθεί και το θέμα διαχείρισης των ομβρίων υδάτων, για τα οποία δεν υπάρχουν αγωγοί απορροής νοτίως της οδού Κρήτης, τόσο για τη Φαρών όσο και για τις παρόδους.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου είναι ένας χρόνος, ενώ το κόστος του έργου θα ανέλθει σε 1.018.000 ευρώ.