«Μαϊμού» εφοριακός εξαπάτησε ηλικιωμένο στο Στρέφι


Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του πρώην συζύγου της γυναίκας του καταδικάσθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο 50χρονος που τον Απρίλιο καταδικάσθηκε στην Καλαμάτα σε δις ισόβια  και 37 χρόνια κάθειρξης για την άγρια δολοφονία του 35χρονου Φελίμ Μεσάι και του 2,5 ετών γιου του, καθώς και για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης για ναρκωτικά και εκβίαση καταστημάτων και επιχειρηματιών στη Μεσσηνία.
Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών χρειάσθηκε 5 συνεδριάσεις για την εκδίκαση της υπόθεσης και, εκτός από τον 50χρονο, συγκατηγορούμενοί του ήταν η γυναίκα του, η οποία δικάσθηκε για απλή συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, και ο Αλβανός «Νίκο» που τον Απρίλιο καταδικάσθηκε για τη δολοφονία του πατέρα Μεσάι και τώρα για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Κατηγορούμενος στην υπόθεση αυτή ήταν και ανηψιός του 50χρονου, ο οποίος, όμως, έχει χάσει τη ζωή του σε τροχαίο.
Οι ποινές που επιβλήθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Αθηνών αύξησαν σημαντικά τις ήδη επιβαρυμένες ποινές από την υπόθεση της δολοφονίας πατέρα και γιου. Ειδικότερα, ο 50χρονος – που, όπως προαναφέραμε, έχει καταδικασθεί σε δις ισόβια και 37 χρόνια από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων- καταδικάσθηκε τώρα ως ηθικός αυτουργός και του επιβλήθηκε ποινή καθείρξεως 25 ετών.
Στη σύζυγό του, που για την υπόθεση που εκδικάσθηκε στην Καλαμάτα τής είχαν επιβληθεί 9 χρόνια κάθειρξης, επιβλήθηκε ποινή 16 ετών κάθειρξης.
Τέλος, στον Αλβανό «Νίκο» για την απόπειρα ανθρωποκτονίας επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 21,5 χρόνων, ενώ στην Καλαμάτα για την υπόθεση Μεσάι είχε καταδικασθεί σε δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξης.
 
Με δύο σφαίρες στο κεφάλι
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στις 6 Μαρτίου του 2009, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής, ο πρώην σύζυγος της κατηγορούμενης δέχτηκε μέσα στο αυτοκίνητό του δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι από πολύ κοντινή απόσταση. Οι δύο σφαίρες τον έπληξαν και από θαύμα γλύτωσε, νοσηλευόμενος για πολύ καιρό σε κώμα. Μάλιστα, οι γιατροί έχουν αφαιρέσει μόνο τη μία σφαίρα, ενώ η δεύτερη παραμένει στο κρανίο του θύματος, ο οποίος πλέον έχει συνέλθει και κατέθεσε κανονικά ως μάρτυρας κατηγορίας.
Μετά από άρση απορρήτου τηλεφωνικών κεραιών (προκειμένου να φανεί το σημείο απ’ όπου έγιναν οι κλήσεις και, άρα, βρίσκονταν τα άτομα που παρακολουθούνται), προέκυψε ότι στο σημείο που έγινε η απόπειρα δολοφονίας είχαν γίνει κλήσεις από τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν ο Αλβανός «Νίκο» και ο ανηψιός του 50χρονου, με την πρώην σύζυγό του και νυν σύζυγο του 50χρονου. Επίσης, η κατηγορούμενη πρώην σύζυγος είχε επικοινωνήσει με κινητό τηλέφωνο που ενεργοποιήθηκε από κεραία που καλύπτει τις φυλακές στην Τίρυνθα, όπου και εκείνο τον καιρό κρατούνταν ο 50χρονος.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τις κατηγορίες, λόγω προσωπικών διαφορών που είχε η κατηγορούμενη με τον πρώην σύζυγό της και θύμα, ο 50χρονος έδωσε εντολή για την απόπειρα στον Αλβανό «Νίκο». Στην Αθήνα, με υπόδειξή του πήγε και ανηψιός του 50χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε μετά σε τροχαίο, προκειμένου να δείξει στον Αλβανό «Νίκο» ποιο είναι το θύμα. Η εντολή του 50χρονου, σύμφωνα με το δικαστήριο, δόθηκε μέσα από τις φυλακές.

Της Βίκυς Βετουλάκη