Νίκος Δένδιας: Καταλαβαίνω την αγωνία του καθενός και είμαι έκπληκτος πως αφέθηκε να ξεχειλώσει έτσι η χώρα (βίντεο)


ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΛΟΚΗ ΠΕΡΥΣΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ
       
Ν. Δένδιας: «Εγώ σας ευχαριστώ για ό,τι κάνατε»
 

Της Βίκυς Βετουλάκη
 
Να μη διστάσουν να τον ενοχλήσουν για ό,τι χρειασθούν ζήτησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, από τους τρεις αστυνομικούς που συμμετείχαν και τραυματίσθηκαν στη συμπλοκή που σημειώθηκε πέρυσι στην οδό Ευριπίδου με μέλη της συμμορίας των «ληστών με τις βαριοπούλες», μετά τη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα της Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι κατά την αιματηρή συμπλοκή τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, με αποτέλεσμα ακόμα και τώρα να ταλαιπωρείται.
 
«Προσφέρατε πολλά»
Στη συνάντηση με τον υπουργό στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, παρόντες ήταν οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, Παναγιώτης Μανιάτης και Γιάννης Πλάγος, καθώς και ο αστυνομικός που συμμετείχε στην τότε επιχείρηση, Τάσος Τζαμαλής. Δεν μπόρεσε να παρευρεθεί ο τρίτος τραυματισμένος αστυνομικός, Παναγιώτης Καράμπελας, καθώς βρίσκεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Ερωτώμενοι οι αστυνομικοί από τον κ. Δένδια, είπαν πως ήταν ένα δύσκολο συμβάν.
Από την πλευρά του, ο υπουργός μετέφερε τις προσωπικές ευχαριστίες του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τις δικές του, για ό,τι έκαναν.
«Αυτό που προσφέρατε, είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που σας προσφέρει η ελληνική πολιτεία, το εκτιμά όμως απεριόριστα η ελληνική κοινωνία», σημείωσε ο κ. Δένδιας και υποσχέθηκε να προσπαθήσει να επισκεφθεί στο νοσοκομείο στην Αθήνα τον άλλο τους συνάδελφο.
Από την πλευρά του, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Ηλίας Γεωργόπουλος, ανέφερε στον υπουργό ότι οι αστυνομικοί έδειξαν μεγάλη αυτοθυσία και αποτελούν παράδειγμα.
 

http://youtu.be/-ERQiop5d9I