Ο Δικηγορικός Σύλλογος ανακαίνισε τα κρατητήρια στο Δικαστικό Μέγαρο













 

Νέα ενημέρωση 17/6/2013, 8:30 π.μ.
Πραγματοποιήθηκε χθες στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας συγκέντρωση- συζήτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Αρκετοί εκπρόσωποι φορέων πήραν το λόγο, ενώ έχει αποφασιστεί συναυλία στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας για απόψε στις 9:30.



Νέα ενημέρωση 16.6.2013 ώρα 11:15 π.μ.
Απόψε στις 8 το βράδυ η ΕΡΑ Καλαμάτας διοργανώνει στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, συνάντηση για ανταλλαγή απόψεων αλλά και συντονισμό για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν.



Νέα ενημέρωση 23:15
Και απόψε ο κόσμος δείχνει την αντίδραση του για το κλείσιμο της ΕΡΤ και παραμένει συγκεντρωμένος έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας όπου όπως γράψαμε έχει σταματήσει να εκπέμπει όπως και οι περισσότεροι περιφερειακοί σταθμοί της χώρας.



Νέα ενημέρωση 15/6/2013 ώρα 19:00
Εδώ και ώρα η ΕΡΑ Καλαμάτας σταμάτησε να είναι στον αέρα και υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι επενέβησαν στον πομπό της.
Ακόμα πλέον στην Καλαμάτα δεν εκπέμπει ούτε το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ
Για τις 20:30 οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Καλαμάτας διοργανώνουν εκδήλωση όπου θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό από το αρχείο της ΕΡΤ και απευθύνουν κάλεσα στον κόσμο να παραβρεθεί στην εκδήλωση.



Νέα ενημέρωση 23:30
Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η συναυλία αλληλεγγύης έξω από τα γραφεία της ΕΡΑ Καλαμάτας, πλήθος κόσμου και σήμερα με την παρουσία του εξέφρασε την αντίθεση του στο κλείσιμο της ΕΡΤ.



Νέα ενημέρωση 18:25
Ακυρώνεται η συναυλία της πλατείας λόγω βροχής, ενώ γίνεται έκκληση στον κόσμο να πάει στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας.



Νέα ενημέρωση 14:10
Πλήθος κόσμου είναι συγκεντρωμένο έξω από την ΕΡΑ Καλαμάτας αφού υπάρχει η πληροφορία ότι θα πάει στο χώρο ο Εισαγγελέας.
Ακόμα για το βράδυ στις 8 έχει προγραμματιστεί συναυλία συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.



Νέα ενημέρωση 14 Ιουνίου 11:42
Μετά από τα  τηλέφωνα, τα email πλέον έκοψαν και το ίντερνετ στην ΕΡΑ Καλαμάτας, ενώ συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά στους 107,2 fm.
Ενώ απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να πάει στα γραφεία της ΕΡΑ ώστε να συνεχίζει το ζωντανό πρόγραμμα.



Νέα ενημέρωση 14:40
Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στις δύο πορείες που έφθασαν στην ΕΡΑ Καλαμάτας και μετά όλοι μαζί κατέληξαν στην κεντρική πλατεία της πόλης όπου διαμαρτυρήθηκαν.


ΕΡΤ Live

 



Nέα ενημέρωση 13/6 11:30 π.μ.

Για τρίτη ημέρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Στην Καλαμάτα σήμερα είχαμε το πρωί 2 συγκεντρώσεις , μια του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου και μια του Εργατικού Κέντου στις 10:30 έξω από το κτίριο του. Και οι 2 συγκεντρώσεις με πορεία κατέληξαν στο κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας που συνεχίζει να εκπέμπει κανονικά ,χώρις όμως να έχει τηλέφωνο αλλά ουτε και Ιντερνετ αφου πλέον δεν λειτουργεί ούτε το email του σταθμού, έτσι δεν υπάρχει τρόπος επικοινωνίας. 

Αυτή τη στιγμή αρκετοί είναι οι συγκεντρωμένοι που βρίσκονται έξω από τη ΕΡΑ Καλαμάτας. 

 


Νέα ενημέρωση 19:05
Ετοιμασίες αυτή την ώρα έξω από την ΕΡΑ Καλαμάτας για την συναυλία που θα ξεκινήσει σε λίγο και θα διαρκέσει μέχρι το πρωί. Μέσα στο στούντιο η εκπομπή συνεχίζει να γίνεται κανονικά.


Νέα ενημέρωση 16:18
Αρχισε λίγο λίγο ο αποκλεισμός…πριν λίγο έκοψαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις της ΕΡΑ Καλαμάτας!!! Το 27210 95300-1 δεν λειτουργεί πλέον όπως μας ενημέρωσαν δημοσιογράφοι του Σταθμού!



Νέα ενημέρωση 15:45
Κανονικά συνεχίζει να εκπέμπει η ΕΡΑ Καλαμάτας αυτή την ώρα ενώ για τις 7 έχει προγραμματιστεί συναυλία.
Το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ μέσα από δυσκολίες είτε εκπέμπει από ιστοσελίδες είτε από άλλα κανάλια.
 


Νέα ενημέρωση 10:10 π.μ
Στον αέρα συνεχίζει να είναι η ΕΡΑ Καλαμάτας μετά από μια δύσκολη νύχτα που πραγματοποιήθηκε μέχρι και πορεία.
Ακόμα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ανακοίνωσαν τα εξής:
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ συνεχίζουμε την αντίσταση στο κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Στα κεντρικά προγράμματα στην Αθήνα καθώς και σε όλους τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ παραμένουμε στα κτίρια και εκπέμπουμε έκτακτο πρόγραμμα. Δύναμή μας, οι χιλιάδες ακροατές, συνάδελφοί μας δημοσιογράφοι από άλλα Μέσα, εκπρόσωποι φορέων, συλλογικότητες που βρέθηκαν δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Από το πρωί στις 8 θα συνεχίσουμε την εκπομπή και στην ΕΡΑ Καλαμάτας, ενώ στις 7 μ.μ. στο χώρο του σταθμού θα γίνει συναυλία συμπαράστασης από το Σύλλογο Αποφοίτων του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας.



Νέα ενημέρωση 12:45 π.μ.
Παρά το περασμένο της ώρας πάνω από 200 άτομα παραμένουν στον προαύλιο χώρο της ΕΡΑ Καλαμάτα όπου οι δημοσιογράφοι μέσα στο στούντιο συνεχίζουν μια μαραθώνια εκπομπή που όπως δήλωσαν είναι διατεθειμένοι να την συνεχίσουν ακόμα και με ντουντούκες, ενώ μόλις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία σε γειτονίες του Ανατολικού κέντρου ενώ ομάδα θα παραμείνει στα γραφεία για περιφρούρηση.

Να θυμίσουμε εδώ, ότι στους τηλεοπτικούς δέκτες στα κανάλια της ΕΡΤ υπάρχει μαύρη εικόνα εδώ και μιάμιση ώρα, ενώ θεωρείται θέμα χρόνο να χαθεί το σήμα και των ραδιοφωνικών σταθμών.



Νεότερη Ενημέρωση: 

Όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας από ολες τις τάξεις και τους φορείς της Πόλης της Καλαμάτας. Με τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης απολύονται 13 εργαζόμενοι στην Καλαμάτα. Οι Δημοσιογράφοι του Σταθμού είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις εκπομπές τους και να μην κλείσουν το σταθμό. 



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή έξω από το Κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας. Με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες της πόλης και τους ακροατές να παραβρεθούν εκεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στο κλείσιμο της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που περιλαμβάει και το κλείσιμο των Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της ΕΡΤ, καλούμε τους ακροατές μας, τους πολίτες, τις συλλογικότητες της πόλης, τους εκπροσώπους φορέων, της αυτοδιοίκησης και των πολιτικών κομμάτων, να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουμε για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΡΤ του υπέρτατου δημοκρατικού αγαθού της ενημέρωσης και του πολιτισμού. 

Συγκεντρωνόμαστε όλοι στις 7 μ.μ. σήμερα Τρίτη 11 Ιουνίου, στο κτίριο της ΕΡΑ Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο).
Ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν την ίδια ώρα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και στους κατά τόπους Περιφερειακούς Σταθμούς.

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

http://www.youtube.com/watch?v=3GSZNzi199U

http://www.youtube.com/watch?v=E_SHlIsDLpg

http://youtu.be/khxJbgrRxCQ

http://www.youtube.com/watch?v=6tWqHTFfuTc

http://youtu.be/8G6JbpPnZc8