Πέθανε ο Ανδρέας, ο γηραιότερος αρκούδος στον κόσμο


ΨΕΛΛΙΣΜΑΤΑ ΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
 
«Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν…»
 
Ζήτησε ηρεμία για να μην πληγεί η τοπική οικονομία την καλοκαιρινή περίοδο
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Κάτι πήγε να πει χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας και πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου, Παν. Νίκας, για το επικείμενο φεστιβάλ του κοινοβουλευτικού νεοναζιστικού μορφώματος στην Καλαμάτα, στις αρχές Αυγούστου, αλλά φαίνεται ότι το… ξανασκέφτηκε και αρκέστηκε σε γενικόλογες παρατηρήσεις.
Η αφορμή δόθηκε μιλώντας για τον τουρισμό της κρουαζιέρας που θέλει να αναπτύξει η Καλαμάτα. Ξαφνικά κάνει μία παύση και αρχίζει να υποστηρίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης το φετινό καλοκαίρι να είναι ήσυχο και «να αποφεύγονται οι πολιτικές εκδηλώσεις που προκαλούν».
Κανονικά, αφού έκανε την αρχή, θα έπρεπε να πει στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι η βία δεν αρμόζει σε ένα κόμμα μέσα στο κοινοβούλιο, ότι η στάση αυτή είναι – αν μη τι άλλο- αντιδημοκρατική και ότι οι εν λόγω βουλευτές – οπαδοί του Χίτλερ- είναι τρομοκράτες.
Περιμέναμε να μας πει ότι δε συνάδει με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας το «τρόφιμα ή αίμα μόνο για Έλληνες». Αυτό δεν είναι εθνικισμός, είναι ρατσισμός.
Όχι, τίποτα από τα παραπάνω δεν είπε. Αρκέστηκε στα «μπάνια του λαού», κι ότι «θέλει ηρεμία και ησυχία στην πόλη», ώστε να μην πληγεί η τοπική οικονομία. «Το λέω και το απαιτώ», σχολίασε.
Απολογήθηκε, δε, ότι δεν είναι αυτός που έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή του νεοναζιστικού φεστιβάλ (αν και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου, όπου και συζητήθηκε το θέμα, ψήφισαν «υπέρ»).
Να σημειώσουμε, πάντως, ότι πληροφορίες θέλουν έναν αριθμό επαγγελματιών της πόλης να έχει θέσει το θέμα στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας τη ματαίωση του φεστιβάλ. Μάλιστα, σε σύσκεψη που έγινε προχθές με πρωτοβουλία της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων, συλλογικοτήτων και εργαζομένων την ώρα που θα συνεδριάζει το επερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, από το οποίο θα ζητηθεί να αντιταχθεί στην πραγματοποίηση του φεστιβάλ.