Σε Δήμο και Αστυνομία το μπαλάκι για το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής


Τη σταθερή βούληση του Δήμου Καλαμάτας για τήρηση της νομιμότητας, με αποχώρηση των αθιγγάνων από δημοτικούς χώρους στα Παλιάμπελα Αγίας Τριάδας, εξέφρασε, για άλλη μια φορά χθες, ο δήμαρχος Παν. Νίκας προς εκπροσώπους τους που έχουν κατασκευάσει παραπήγματα και παρανόμως διαμένουν εκεί. Ήδη έχουν εκδοθεί 14 δικαστικές αποφάσεις που επιτάσσουν τη διοικητική αποβολή των αθιγγάνων.
Η λύση, επισήμανε ο δήμαρχος, έγκειται στη χρήση του χώρου που έχει αγορασθεί για τους αθίγγανους στην Μπιρμπίτα. Πέραν της στεγάσεως με τον προαναφερθέντα τρόπο, η φροντίδα του Δήμου προς τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα θα εκφρασθεί με το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών τους, που θα εφαρμοσθεί από το Σεπτέμβριο, καθώς και με τη δημιουργία Κέντρου Υγείας και Πρόνοιας προσαρμοσμένου στις ανάγκες τους.
«Από την πρώτη στιγμή είμαστε κάθετοι στις απόψεις μας σχετικά με την τύχη του συγκεκριμένου χώρου. Θα πρέπει να απελευθερωθεί και να αποδοθεί τόσο στο Δήμο όσο και στους ιδιώτες ιδιοκτήτες. Από την πλευρά μας κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ολοκληρώσουμε το θέμα. Πρέπει, όμως, άμεσα το κράτος να αναλάβει και τις δικές του ευθύνες.
Επαναλαμβάνω ότι από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως στη λύση των προβλημάτων που τυχόν δημιουργηθούν με τη μετακίνηση των οικογενειών των αθιγγάνων στην Μπιρμπίτα» σχολίασε ο δήμαρχος.
Οι αθίγγανοι ζήτησαν και τους δόθηκε από το δήμαρχο χρονικό περιθώριο μέχρι την Κυριακή 23 Ιουνίου να αποχωρήσουν από τους δημοτικούς χώρους στα Παλιάμπελα.
Α.Π.