Στον Δήμαρχο για το γήπεδο στα Σφαγεία ο Παπαθεοδωρίδης


Ταρακουνήθηκαν χθες, στις 14.53, οι Μεσσήνιοι από τη σεισμική δόνηση των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στον υποθαλάσσιο χώρο μεταξύ Φοινικούντας και Σχίζας, σε εστιακό βάθος 38 χιλιομέτρων. Η δόνηση είχε μεγάλη διάρκεια, αλλά έως το βράδυ δεν είχαν αναφερθεί ζημιές.
Μιλώντας στο «Θ» ο σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Αθαν. Γκανάς, ανέφερε πως πρόκειται για φυσιολογικό φαινόμενο για την περιοχή και η δόνηση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπήρχαν έως τη στιγμή της επικοινωνίας μας, ήταν το κύριο γεγονός.
Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, ανέφερε πως ο εστιακός χώρος του χθεσινού σεισμού ήταν διαφορετικός  από αυτούς της 16ης Απριλίου 2012 και της 14ης Φεβρουαρίου 2008, καθώς βρίσκεται πιο κοντά στην ακτή.
Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, ο εστιακός χώρος είχε υπολογιστεί στο σημείο σύγκρουσης της πλάκας της Αφρικής και της Ευρασίας. Όμως, αποδείχθηκε πως προήλθε από ένα μικρό ρήγμα σε διεύθυνση παράλληλη με την ακτή και με κατεύθυνση Βορράς- Νότος, κάτι που κάνει τους σεισμολόγους να αισιοδοξούν.
Χ.Χ.