Τα ονόματα των υποψηφίων για τις υποτροφίες Σκιά


Τις βεβαιώσεις στους ξενοδοχοϋπαλλήλους που έκαναν τα πρώτα βήματα εκμάθησης της ρωσικής γλώσσας, προκειμένου να είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ευχερέστερα τους Ρώσους τουρίστες, οι οποίοι αυξάνουν, απένειμαν χθες ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Δημήτρης Μανιάτης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κων. Ανδριανόπουλος και ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «Cool», Ι. Αναγνόπουλος.
Ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των τριών πλευρών, ενώ σημείωσε πως στόχος του Επιμελητηρίου είναι η έμφαση στην επιμόρφωση, δηλώνοντας ότι θα στηρίξει τις σχετικές προσπάθειες όλων των συλλόγων. «Είναι σημαντικό για την εποχή μας να διευρύνουμε τις γνώσεις μας και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στην παροχή υπηρεσιών», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε ως μύθο ότι τα ρωσικά είναι η πλέον δύσκολη γλώσσα στην Ευρώπη, καθώς ανήκουν στην ινδοευρωπαϊκή οικογένεια, όπως κι η ελληνική, και είναι συγγενείς γλώσσες.
Στόχος μας είναι, κατέληξε, η εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της τοπικής οικονομίας μέσω και άλλων προγραμμάτων κατάρτισης.
 
Κων. Ανδριανόπουλος
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Κ. Ανδριανόπουλος, είπε πως η επιμόρφωση είναι ο πρώτος άξονας των ενεργειών της νέας διοίκησης του Συλλόγου, αφού λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ανέλαβε τη σχετική πρωτοβουλία.
Η προσπάθεια υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου, του Κέντρου Ξένων Γλωσσών «COOL», αλλά και του Elite City Resort, που διέθεσε τις εγκαταστάσεις του. Μίλησε για τη μεγάλη συμμετοχή που υπήρξε, ενώ σημείωσε το ενδιαφέρον κι άλλων επαγγελματικών κλάδων περί τον τουρισμό, να μάθουν ρωσικά, που δεν υλοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους κι έτσι έγιναν μαθήματα μόνο για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους.
Δήλωσε, πάντως, πως η προσπάθεια θα επαναληφθεί με το τέλος της τουριστικής σεζόν, ενώ ανακοίνωσε και την αμέσως επόμενη δράση του Συλλόγου, την εθελοντική αιμοδοσία με σκοπό τη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, την Τρίτη 9 Ιουλίου, στο χώρο του Elite City Resort.
 
Ι. Αναγνόπουλος
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Κέντρου Ξένων Γλωσσών χαρακτήρισε σημαντικό να μιλά κάποιος ρωσικά και πρόσθεσε πως θα επισκέπτονται συνεχόμενα οι Ρώσοι την Καλαμάτα. Απευθυνόμενους στους καταρτιζόμενους, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή τους, αλλά και για το πόσο σύντομα κατάφεραν να μιλούν ρωσικά.
 
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου
Φωτό: Στασινός Μουτσούλας