Τα τέταρτα γενέθλιά του γιορτάζει το Μουσείο της Ακρόπολης


Με την ταινία «Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» του Τσάρλι Τσάπλιν κάνει πρεμιέρα απόψε για τη θερινή σεζόν η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας. Η προβολή θα γίνει στο «Καφέ Σινέ», στη Δυτική Παραλία, στις 9.30 το βράδυ.
Με αφορμή την ομοιότητα της κινηματογραφικής του περσόνας με τον Αδόλφο Χίτλερ, ο Τσάρλι Τσάπλιν, χωρίς ακόμα να έχει αντιληφθεί το μέγεθος της ναζιστικής θηριωδίας, δημιούργησε την πιο διαχρονική και παντός καιρού αντιπολεμική σάτιρα στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Με το διπλό ρόλο, ενός μεγαλομανούς δικτάτορα και του ντροπαλού Εβραίου κουρέα, ο μεγαλύτερος κωμικός όλων των εποχών σκηνοθετεί μέσα από αλλεπάλληλες ανατροπές και παρεξηγήσεις μια ανελέητη, γλυκόπικρη κωμωδία κατά του δογματισμού, του μιλιταρισμού και των φυλετικών διακρίσεων.
«Ο Μεγάλος Δικτάτωρ» ξεκίνησε να γυρίζεται το 1937 και ολοκληρώθηκε το 1940, στα πρόθυρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν η πρώτη ομιλούσα ταινία του Τσάπλιν, δεκατρία χρόνια μετά την εισαγωγή του ήχου στον κινηματογράφο, και υποψήφια για πέντε Όσκαρ.
Παίζουν: Charlie Chaplin, Jack Oakie 
Διάρκεια: 125 λεπτά.