Τονωτική ένεση η κίνηση του τριημέρου


Η ομάδα του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα» επικράτησε με 3-0 του Ίκαρου Νέας Ιωνίας στο θεσμοθετημένο φιλικό αγώνα (έχει καθιερωθεί και γίνεται από το 2002 – τον Ιούνιο στην Καλαμάτα και το φθινόπωρο στην Αθήνα), που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας. Η ομάδα Παλαιμάχων της Καλαμάτας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και, εκτός από τα τρία γκολ, έχασε αρκετές ευκαιρίες. Σίγουρα έδειξε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, παρ’ ότι προερχόταν από μεγάλο διάστημα απραξίας (ως γνωστόν, δε λαμβάνει μέρος στο 9ο Πρωτάθλημα Παλαιμάχων της ΕΠΣΜ, ενώ εφέτος δε διεξήχθη το καθιερωμένος φιλικός αγώνας με τον Παναθηναϊκό).
Τα γκολ πέτυχαν οι Μάνος Χουλιάρας (7΄ με μακρινό σουτ που αιφνιδίασε τον τερματοφύλακα Δαμιανό), Γιάννης Αθανασόπουλος (55΄ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή) και Γιώργος Παυλής (65΄ με ωραίο πλασέ, η μπάλα χτύπησε και στο κάθετο δοκάρι).
Το ματς σφύριξε ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος, με βοηθούς τις Σταυρούλα Μπότη και Αγγελική Παυλοπούλου.
Π.Σ. «Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ» (Νίκος Μουλατσιώτης, Νικήτας Παπανικολόπουλος ή «Γάτος»): Νικητόπουλος, Κορομηλάς, Σερεμέτης, Σκαφιδάς (2ο  Π.  Μπιζίμης) Καρλαύτης, Χατζηαγγελής, Μπλέτσας, Χουλιάρας, Αθανασόπουλος, Παυλής, Δρούγας (αρχική ενδεκάδα), Θεοδώρου, Μπαρδουνιώτης, Δέδες.
ΙΚΑΡΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ: Δαμιανός, Μαχάς, Παπαδάκης, Τσολαρίδης, Ανδριτσόπουλος, Χασάπης, Πουλόπουλος, Τσικριτέας, Σταυρόπουλος, Ελένης, Π. Γιακουμής (αρχική ενδεκάδα), Ουσταμπασίδης, Ελευθεριάδης, Χαλέμος, Καρλαυτόπουλος.
Γιατρός αγώνα ήταν ο Γιάννης Στεφανούρης. Τη σέντρα στο φιλικό ματς έκανε ο αρχηγός της ομάδας του Συνδέσμου Παλαιμάχων του Π.Σ. «Η Καλαμάτα», Άγγελος Σκαφιδάς.
Στο ημίχρονο του αγώνα ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Γκότσης (με μεσσηνιακή καταγωγή, από την Πλατανόβρυση) έδωσε στον επίτιμο πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας, Λυκούργο Γαϊτανάρο, βιβλία που αναφέρονται στη Μ. Ασία, ενώ ο πρόεδρος της ομάδας της Νέας Ιωνίας, Γιώργος Ουσταμπασίδης, μια ανθοδέσμη, όπως και στον Άγγελο Σκαφιδά.
Επίσης η ομάδα του Ίκαρου Νέας Ιωνίας πρόσφερε στην ομάδα παλαιμάχων της Καλαμάτας ημερολόγια και γλυκά.
Την αποστολή της ομάδας παλαιμάχων του Ίκαρου Νέας Ιωνίας συνόδευε και ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Χαλέμος, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «Το πέταγμα του Ίκαρου», το οποίο αναφέρεται στην περίοδο 1972-73, τότε που ο Π.Σ. «Η  Καλαμάτα» και ο Ίκαρος διεκδικούσαν τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και την άνοδο στην Α΄ Εθνική, με τη Μαύρη Θύελλα τελικά να πανηγυρίζει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.
Χορηγοί του φιλικού αγώνα ήταν οι Γεώργιος Γκότσης (Κρι κρι παγωτά), Σπίνος Εspresso, Shoe Center, Ασφάλειες Μάλαμα. Δώρα πρόσφεραν η Ποτοποιία Στεφανούρη και ο κ. Μανέτας.