Χωρίς πιστοποίηση οι παιδικές χαρές στο Δήμο Καλαμάτας


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου  
 
Τη βοήθεια όλων, κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών της Μεσσήνης, ζήτησε χθες ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος, ανακοινώνοντας την επικείμενη εφαρμογή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης σε δρόμους πέριξ της κεντρικής πλατείας.
Όπως ανέφερε, το σύστημα θα λειτουργήσει σε λίγες ημέρες και σκοπεύει στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης. Με την εφαρμογή του εξασφαλίζονται επαρκείς θέσεις στάθμευσης για τους επισκέπτες και περιορίζεται η μακράς διάρκειας στάθμευση στην εμπορική περιοχή, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη και πιο άνετη επισκεψιμότητα.
Παράλληλα, εξασφαλίζονται θέσεις στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι καλούνται να υποβάλουν σχετική αίτηση, ενώ αντιμετωπίζεται συστηματικά και το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης.
Ο κ. Αναστασόπουλος ανέφερε ότι έχει ήδη τοποθετηθεί η κάθετη σήμανση, έχουν γραμμμογραφηθεί με λευκό χρώμα τα σημεία όπου ισχύει η ελεγχόμενη στάθμευση μέσω της προπληρωμένης κάρτας, ενώ απομένουν ανάλογες διαγραμμίσεις με μπλε χρώμα, όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση των μονίμων κατοίκων που είναι εφοδιασμένοι με τη σχετική κάρτα, αλλά και κίτρινο χρώμα, στα σημεία που δεν επιτρέπεται η στάθμευση.    
Το κόστος στάθμευσης έχει οριστεί στα 0,50 λεπτά για την πρώτη και δεύτερη ώρα και 1 ευρώ για την τρίτη, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ενώ ο μέγιστος χρόνος στάθμευσης στη λευκή διαγράμμιση είναι τρεις ώρες.
Το σύστημα θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι και από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι, ενώ Κυριακές και επίσημες αργίες θα είναι δωρεάν.
Όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Μεσσήνης, κάλεσε με ανακοίνωσή του τους επαγγελματίες του Δήμου να προσέλθουν στην υπηρεσία εσόδων του Δήμου, προκειμένου να προμηθευτούν προπληρωμένες κάρτες για μεταπώληση. Επίσης, για την έκδοση κάρτας μόνιμου κατοίκου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο Δήμο.
Πρόσθεσε ότι θέλει μετάβαση στο σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης με ήπιο τρόπο, διευκρινίζοντας πως στην αρχή η Δημοτική Αστυνομία θα είναι επιεικής και θα κάνει συστάσεις, αλλά μετά από καιρό θα είναι τυπική στην εφαρμογή της νομοθεσίας.
Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε πως θα ισχύουν οι χώροι στάθμευσης στα προαύλια των ναών, ενώ όσον αφορά στο χώρο στάθμευσης στο «Δασκαρόλειο», απάντησε πως ίσως να χρησιμοποιηθεί για τη στάθμευση οχημάτων μόνιμων κατοίκων, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων που θα υποβληθούν.