Ανοικτά το αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και τα ΚΑΠΗ για ανακούφιση των πολιτών, λόγω του καύσωνα


Σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, από χθες Δευτέρα ως και αύριο Τετάρτη αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας). Το δε Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους ετοιμότητας, ενώ έχει ενημερώσει με sms όλους τους Δήμους και τους εμπλεκόμενους φορείς.
Επιπροσθέτως, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα διαθέτει το κλιματιζόμενο αμφιθέατρο «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος» στο Διοικητήριο, οδός Αριστομένους, για την ανακούφιση των πολιτών, ως και αύριο, από τις 8.00 π.μ. έως τις 8.00 μ.μ.
Επίσης, με εντολή του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, ανοιχτά θα είναι και τα δύο ΚΑΠΗ του Δήμου, από το πρωί έως το βράδυ, με τον κλιματισμό σε λειτουργία. Το Α΄ ΚΑΠΗ βρίσκεται στην οδό Μπούτση, πλησίον της πλατείας 23ης Μαρτίου, και το δεύτερο στο συνοικισμό Κουφού Ελιές, στη Ράχη της Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως βρέφη, νήπια, ηλικιωμένους και άτομα με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, γι’ αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή όλων των πολιτών.