Βίος αβίωτος η καθημερινότητα στην περιοχή της Υπαπαντής


Ο κόμπος της υπομονής για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή της Υπαπαντής έφτασε στο χτένι. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφουν, σημειωτέον, όλοι οι κάτοικοι της Υπαπαντής: «Την Κυριακή 14-07-2013 πραγματοποιήθηκε η 3η Γενική Συνέλευση των κατοίκων της περιοχής Υπαπαντής, με μοναδικό θέμα την παραβατικότητα που παρατηρείται στην περιοχή – με όλο και αυξανόμενη ένταση και συχνότητα! Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να δοθεί ριζική λύση στο σοβαρό αυτό θέμα.
Αποφασίστηκε να γίνει άμεση συνάντηση με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, με το διοικητή της Αστυνομίας και της Τροχαίας Καλαμάτας, τον αστυνομικό διευθυντή Περιφέρειας, καθώς και με το δήμαρχο Καλαμάτας κ. Νίκα. Να δημοσιοποιηθεί το θέμα σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη Βουλή!
Τη στιγμή που βρισκόμαστε στην καρδιά του “Πολιτιστικού Καλοκαιριού”, δε νοείται, λίγα μέτρα αναπνοής από το Κάστρο, στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης, οι κάτοικοι να βιώνουν την υπερηχορύπανση (από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 5.00 το πρωί), με κάθε είδους εκκωφαντικό θόρυβο, να προπηλακίζονται, να υβρίζονται, να κινδυνεύει η ατομική περιουσία και η σωματική τους ακεραιότητα, να γίνονται μάρτυρες ανοσιουργηματικών πράξεων, εις βάρος μιας περιοχής ιστορικής και των κατοίκων της, που μόνο αυτό δεν της αξίζει. Την ίδια στιγμή παραβατικές ομάδες δρουν ουσιαστικά ανενόχλητες, αφού το κρυφτούλι με την Αστυνομία δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.
Οι κάτοικοι ζητούν από τις αρμόδιες Αρχές να παρθούν άμεσα, ριζικά και αποφασιστικά μέτρα για την απογκετοποίηση της ιστορικής μητροπολιτικής περιοχής της Υπαπαντής.
Βεβαίως και σε καμία περίπτωση οι κάτοικοι δεν είναι κατά της νεολαίας συλλήβδην, αντίθετα θέτουν ζήτημα υπεράσπισης και προστασίας της, από παραβατικά μεμονωμένα στοιχεία που παρεισφρύουν στους κόλπους της! Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS και κάνουν έκκληση, ούτως ώστε να σταματήσουν εδώ κάθε είδους πρωτόγνωρα για την πόλη μας παραβατικά φαινόμενα και συμπεριφορές, που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες για όλους».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη