Διαμαρτυρίες δημοτών για προσλήψεις «γαλάζιων ημετέρων» στην καθαριότητα


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα της προκήρυξης με διαδικασίες ΑΣΕΠ, σχετικά με την πρόσληψη 29 υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διαρκείας 8 μηνών. Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στην Υπηρεσία και όποιος έχει νόμιμο συμφέρον μπορεί να υποβάλει ένσταση.
Ο δήμαρχος Παν. Νίκας, σε δηλώσεις του, τόνισε πως οι 29 υπάλληλοι θα χρησιμοποιηθούν, κυρίως, στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ενισχύοντάς τη σημαντικά, χωρίς όμως να αποκαθίστανται τα μεγάλα κενά σε προσωπικό που αυτή έχει.
Επίσης, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες της Καλαμάτας και τους επισκέπτες να βοηθήσουν το Δήμο, ιδίως το Σαββατοκύριακο, όταν ο πληθυσμός της πόλης και των περιχώρων διπλασιάζεται.
Η εναπόθεση των απορριμμάτων τις βραδινές ώρες στους κάδους, η ανακύκλωση και η κομποστοποίηση των υποπροϊόντων της περιποίησης των κήπων, καθώς και η εναπόθεση των ογκωδών αντικειμένων σε συνεννόηση με την Υπηρεσία, είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης και των τοπικών διαμερισμάτων.
Από την άλλη πλευρά, ένας αριθμός δημοτών επικοινώνησε χθες με την εφημερίδα και κατήγγειλε ότι οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν δεν ήταν οι κατάλληλες. Μάλιστα, έφτασαν στο σημείο να μιλούν περί προσλήψεων «ημετέρων της Δημοτικής Αρχής».
Χαρακτηριστικά μας έλεγαν ότι πατέρας άνεργος με πέντε (5) παιδιά και γυναίκα με σοβαρά προβλήματα υγείας δεν προσελήφθη. Το ίδιο έγινε και με αρκετές άνεργες μητέρες με παιδιά. Όταν τους υπενθυμίσαμε ότι μπορούν να κάνουν ένσταση για να βρουν το δίκιο τους, μας είπαν αφοπλιστικά ότι δεν έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για να κάνουν την αίτηση.
Άσχετα με το βαθμό υπερβολής ή όχι που μπορεί να υπάρχει στα λεγόμενά τους, φαίνεται ότι και στην πόλη της Καλαμάτας το κοινωνικό σώμα πάσχει. Υπάρχουν άνθρωποι που αναγκάζονται από την οικονομική κρίση να πονούν, να πεινούν, να πεθαίνουν. Αυτή η κατάσταση σπρώχνει όλο και περισσότερους πολίτες στα όρια. Και η πραγματικότητα αυτή δε γνωρίζει κανείς πού μπορεί να οδηγήσει. Εκείνο σίγουρα που δε χρειάζεται είναι ο Δήμος Καλαμάτας να λειτουργήσει για άλλη μια φορά με παλαιοκομματική νοοτροπία. Πρέπει να στρέψει πραγματικά πάνω από τον κόσμο που υποφέρει και να του φερθεί με τον ανάλογο σεβασμό και αξιοπρέπεια.