Ενημέρωση Αναστασόπουλου για το γκράφιτι


Τους νεαρούς δημότες Κων. Παναγιωτόπουλο, Παν. Καίσαρη, Δημ. Καίσαρη και Νικ. Γκουζούνη δέχθηκε χθες στο γραφείο του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωσή του για την ενασχόλησή τους με το γκράφιτι.
Τα παιδιά ζήτησαν από το δήμαρχο να τους παραχωρήσει την άδεια, προκειμένου να κάνουν γκράφιτι σε δημόσιο χώρο. Θεωρούν ότι είναι μια παρεξηγημένη δραστηριότητα γιατί πολλοί το βλέπουν ως χουλιγκανισμό και βανδαλισμό, ενώ μέσω αυτού περνιούνται θετικά μηνύματα προς την κοινωνία. Όπως του είπαν: «Θέλουμε να έχουμε την άδεια και να συνεννοούμαστε με τη Δημοτική Αρχή για την επιλογή των χώρων και όχι να βγαίνουμε κρυφά το βράδυ και να φοβόμαστε ότι κάνουμε κάτι παράνομο».
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τα νεαρούς δημότες για τη συνάντηση και την ενημέρωση. Συμφώνησε ότι το γκράφιτι είναι τέχνη μέσα από την οποία περνούν μηνύματα ευκολότερα, γιατί προέρχονται από παιδιά και απευθύνονται σε παιδιά. Επίσης, τους συνεχάρη για τη θεματολογία των μηνυμάτων που θέλουν να εκπέμψουν ενάντια στα ναρκωτικά, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος κ.λπ., ενώ τους έδωσε συγχαρητήρια επειδή θέλησαν να ζητήσουν την άδεια της Δημοτικής Αρχής για την επιλογή των θέσεων. Όπως είπε, «αυτό είναι δείγμα ωριμότητας, σοβαρότητας και πολιτισμού που διέπει τα παιδιά».