«Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» από τη νέα κινηματογραφική λέσχη


Τη «Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη αύριο Πέμπτη, 18 Ιουλίου, στις 9.30 το βράδυ, στο Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Αντισυμβατική σάτιρα, κλασική φάρσα και ρομαντική κομεντί, η «Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη» βρίθει από ατάκες δηλητήριο και πονηρά υπονοούμενα, αποτελώντας την πρώτη screwball κωμωδία του είδους και μια από τις καλύτερες σοφιστικέ κομεντί όλων των εποχών.
Το σενάριο, βασισμένο στο διήγημα της Χέιγκαρ Γουάιλντ, τοποθετεί έναν αφηρημένο παλαιοντολόγο (Κάρυ Γκραντ) αντιμέτωπο με δύο προκλήσεις: το γάμο με μια συνάδελφό του και τη χρηματοδότηση ενός μεγαλόπνοου έργου του. Η συνάντησή του, όμως, με μια αδέξια και εύπορη νεαρή (Κάθριν Χέμπορν) θα ανατρέψει όλα τα σχέδιά του.
Την περίοδο που προβλήθηκε η ταινία γνώρισε εμπορική αποτυχία, επειδή, σύμφωνα με τον Χοκς, το θέμα της πραγματευόταν τη ζωή υπερβολικά εκκεντρικών χαρακτήρων. Όμως, η μαγνητική έλξη των πρωταγωνιστών, η κομψή δομή και η αφηγηματική ευχέρειά της, μετέτρεψαν την ταινία σε ορόσημο του είδους και την καθιέρωσαν σε όλες τις κινηματογραφικές λίστες με τις καλύτερες κομεντί.
Είσοδος: 4 ευρώ (ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών).