Η ελεγχόμενη στάθμευση αλλάζει κυκλοφοριακά δεδομένα στη Μεσσήνη


Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 
Την τροποποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στη Μεσσήνη, επρόκειτο να συζητήσουν χθες τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Μεταξύ άλλων, η εφαρμογή του συστήματος προβλέπει μονοδρομήσεις οδών και απαγορεύσεις στάσης και στάθμευσης σε κάποια σημεία.
Η πρόταση που κατατέθηκε, προβλέπει τις εξής αλλαγές:
-Οδός Παπακοροβέση: Κατάργηση θέσεων μονίμων κατοίκων στην ανατολική πλευρά της οδού και οριοθέτηση νέων θέσεων στη δυτική πλευρά, με μονοδρόμηση της οδού με κατεύθυνση από Μουλαβασίλη προς Κυριακού έως Τριών Ιεραρχών, από Τριών Ιεραρχών προς Παπακοροβέση και Παπατσώνη και από Παπακοροβέση έως Τσούση και την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στην ανατολική πλευρά της.
-Οδός Λοχ. Νικολοπούλου: Από οδό Πετρουλάκη έως Κορδικτώνος πρόβλεψη  θέσεων μόνιμων κατοίκων και στη νότια πλευρά, με μερική τροποποίηση της θέσης φορτοεκφόρτωσης.
-Οδός Πλάτωνος: Μονοδρόμηση του τμήματος μεταξύ των οδών Δημάρχου Δ. Κούτσικα και Α. Καμπά με κατεύθυνση προς οδό Παπαφλέσσα, με κάθετη διαγράμμιση των θέσεων μονίμων κατοίκων στη νότια πλευρά.
-Οδός Κολοκοτρώνη: Κατάργηση της απαγόρευσης στάσης και στάθμευσης στη νότια πλευρά από την οδό Δημάρχου Δ. Κούτσικα έως τη διασταύρωση με Μερλοπούλου.
-Οδός Ερμού: Κατάργηση της τελευταίας προς νότο θέσης ελεγχόμενης στάθμευσης αυτοκινήτου και μετατροπή της σε θέση στάθμευσης δικύκλων.
-Οδός Κοδρικτώνος: Στο τμήμα της οδού από τη διασταύρωση με την οδό Νικολοπούλου μέχρι την οδό Αριστομένους να γίνει πρόβλεψη θέσεων μόνιμων κατοίκων και στη δυτική πλευρά της οδού.
-Οδός Κουμουνδούρου: Oι δύο τελευταίες θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης στη διασταύρωση με την οδό Σταδίου να τροποποιηθούν σε μία θέση φορτοεκφόρτωσης.    
– Χώρος στάθμευσης «Δασκαρολείου»: Οι μισές από τις υφιστάμενες θέσεις στάθμευσης θα χρησιμοποιούνται από τους μόνιμους κατοίκους και οι υπόλοιπες θα καλύπτουν τις ανάγκες του συστήματος.
Το σύστημα θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Σάββατο, από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι. Θα λειτουργεί, επίσης, τα απογεύματα Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής, από τις 5.00 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ Κυριακή και επίσημες αργίες θα είναι δωρεάν.