Κανένας κίνδυνος για τα Υποκαταστήματα των Praktiker στη χώρα μας


Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Σε συνέχεια χθεσινού δημοσιεύματος στην εφημερίδα μας, με τίτλο «Αγωνία για 40 εργαζόμενους στην Καλαμάτα μετά το λουκέτο στο Praktiker Γερμανίας», από το γραφείο δημοσίων σχέσεων της Praktiker Hellas μας εστάλη απαντητική επιστολή. Όπως αναφέρεται, οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν αφορούν στην Praktiker Ελλάδος και δεν επηρεάζουν την εξέλιξη του επιχειρηματικού της πλάνου στη χώρα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής: «H Praktiker Hellas, όπως και όλες οι εταιρείες της Praktiker που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό (Praktiker International GmbH), καθώς και οι εταιρείες της Max Bahr (Premium Βrand του Ομίλου στη Γερμανία), δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις στην Praktiker AG που αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου δραστηριοτήτων του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία και συνδέονται με την αδυναμία εκπλήρωσης των οικονομικών υποχρεώσεων από τις συγκεκριμένες μονάδες.
Η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker, με κύκλο εργασιών 196 εκατομμύρια ευρώ και κέρδη προ φόρων 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2012. Η εταιρεία λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε.
Το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της ελληνικής εταιρείας, ως μέλος του Ομίλου Praktiker, συνεχίζεται κανονικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013.
Με ισχυρό δίκτυο και brand name, ευρεία πελατειακή βάση, εξαιρετική συνεργασία με τους προμηθευτές και συνεργάτες της και ανερχόμενο μερίδιο αγοράς, η εταιρεία προσβλέπει σε ακόμη καλύτερες αποδόσεις για τα επόμενα χρόνια, συνεχίζοντας να συμβάλει στην οικονομική ζωή της χώρας».