Καταργείται ο Τομέας Αποκατάστασης Σεισμοπαθών στην Καλαμάτα


Σενάρια για τη διαθεσιμότητα επεξεργάζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να συμπληρωθεί η κατάσταση με τους 12.500 υπαλλήλους που θα τεθούν σε κινητικότητα το Σεπτέμβριο.
Με στόχο να τεθούν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση έχει καταλήξει για το πρώτο κύμα των 4.260 διαθέσιμων υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, οι οποίοι, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών, θα προέρχονται από την κατάργηση 1.976 θέσεων εκπαιδευτικών στην τεχνική εκπαίδευση, τους σχολικούς φύλακες (2.234) και 50 οδηγούς και τεχνικούς του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Στο τραπέζι έχουν κατατεθεί και εξετάζονται εισηγήσεις προκειμένου να προσδιοριστούν άμεσα «δεξαμενές» για τη διαθεσιμότητα, οι οποίες αφορούν: Την κατάργηση Διευθύνσεων και Τμημάτων στην εταιρεία «Κτηριακές Υποδομές ΑΕ», στην οποία έχουν συγχωνευθεί η ΔΕΠΑΝΟΜ, ο ΟΣΚ και η «Θέμις Κατασκευαστική», αλλά και τους υπαλλήλους των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπαθών (ΤΑΣ) που βρίσκονται διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα (Καλαμάτα, Κοζάνη, Πύργο Ηλείας κ.α.) και δεν έχουν αντικείμενο εργασίας.